30 Mayıs 2009 Cumartesi

Veterinerlik zor iş!

Doktorlara büyük saygım var. Fakat veterinerlere ise daha çok saygım var. Çünkü karşındaki hayvan.

Şimdi doktorun işi bir nebze kolay. Hasta en azından ipucu verebiliyor. "Doktor bey, böyle buralarıma doğru bi sancı saplanıyor" gibisinden girizgâhı yapıyor. Sonra doktorun işi bir nebze kolaylaşıyor.
"Şuraya saplayalım bakalım düzelecek mi?"

Veterinerin ise öyle bi şansı yok. Sahibi getirmiş hayvanı. "Hayvan iki gündür bi garip. Böyle mal mal bakıyo" diyor. Hayvana sorsan hakikaten mal mal bakıyor, derdini de anlatamıyor. Belki cinsiyatına bağlı olarak bir iki ses çıkarır ama "miyeaaauuvvv"dan bir şey anlaşılmaz zannımca. Kolu bacağı kırıldıysa kolay da, iç hastalıkları falan nasıl anlaşılır? Gerçi bazen insanla uğraşmak hayvanla uğraşmaktan zor oluyor ama olsun. Veterinerlik zor iş!

4 yorum:

  1. doğru valla.. aklıma bişey geldi. mehmet akif ersoy'a birisi aşağılayarak, "sen baytar mıydın" demiş. o da, "evet, bi yeriniz mi ağrıyordu" demiş. öyle işte.

    YanıtlaSil
  2. hahahhah. ya bi de neyzen in mehmet akif lafı vardı bunun gibi. mehmet akşf neyzene "ne bu hal maymuna dönmüşsün" diyor. neyzen de "o zaman başka tarafa döneyim" diyor. demek ki mehmet akif istikrarlı bi adam değilmiş.

    YanıtlaSil
  3. aslında muhattabın hayvan olmasının da avantajları var. misal "toktur beni ellemesin" demezler. ya da iyileşmeyen köpeğin akrabaları bir gece otoparkta kıstırıp veternerin götünü kesmez.

    YanıtlaSil
  4. bence keserler. kesmese de ısırırlar

    YanıtlaSil