22 Mayıs 2009 Cuma

En yaşanılabilir şehirler a.k.a buraya kızla gelinir

Her sene açıklanan bir liste bu. Dünyada en güzel yaşanacak şehirlerin listesini okulun panosuna asıyorlar. Belediye başkanları da heyecanla şehirlerini arıyorlar listede. Vancouver'dır, Sydney'dir, Kopenhag'dır, Phnom Penh'dir, her sene listenin başlarında yer alırlar. Fakat kriterlere bakıyorum da pek de yaşanacak şehir değil bence bunlar.

Tam bir "buraya kızla gelinir" mantığıyla seçmişler şehirleri. Fiyatlar uygun, temiz, nezih bir mekan. Yaşanılır burda denmiş.

Ben ise soruyorum. Kokoreç yiyebileceğimiz bir yer var mı? Arabayı çekip içebileceğimiz bir ormanlık var mı (tercihen şehir manzaralı)? Alkolü aldık, 24 saat işkembecisi var mı? Hanım eve almadı, sabahçı kahvesi var mı?

Bir şehri şehir yapan unsurlar bunlardır. Neyleyim ben Sidney'i, kokoreççisi olmadıktan sonra. Neyleyim Vancouver'ı, işkembe çorbası içemedikten sonra. Bugün yutrdışına çıkmıyorsam tek sebebi budur, başka bir şey değil.

6 yorum:

  1. Phnom Penh'te işkembeci var sanırım. =)) hatta ipek böcüü kızartması satan yer bile var!

    YanıtlaSil
  2. ama o ipek böcüü satan tablacıların hepsi mardinliymiş. fazla dalaşmamak lazım.

    YanıtlaSil
  3. ahahaha. midyeden sonra ipeğe de mi sarmışlar?

    YanıtlaSil
  4. vancouverda dönerci var, tadı da afedersin bok gibi..kızla gidilmez orayı da ele...

    YanıtlaSil
  5. Cin mahallesi olan her sehirde hayvanin her turlu takim taklavatini bulabilirsiniz. Bulamazsaniz da cinden getirtirler. Ama adabiyla pisirmeyi ogrenmek gerekebilir.

    YanıtlaSil