13 Mayıs 2009 Çarşamba

Aslansın, kaplansın!

Dost acı söyler! Söylemeli de...

Görüyorum, duyuyorum. Uğraştığı hususta yeteneksizin önde gideni olan arkadaşınızın kalbini kırmamak için "ya çok iyisin bence, üzerine gitmelisin" şeklinde konuşanlar var. Yapmayın bunu arkadaşım. Bunu Sabri'nin, Cansel'in, Petek'in ve resimde gördüğünüz arkadaşın dostları yaptı zamanında.

Halbuki "Sabri boşa debelenme senden topçu olmaz" diyebilselerdi, "Cansel. Yakışıklısın falan ama yetmiyor aga, sen tekstile devam et" diye karşılarına dikilip, "Petek, gel vazgeç. Bu ülke hala belini doğrultabilir" diye bir kereye mahsus kalplerini kırabilselerdi bunlar olmayacaktı.

Yine de geç değil. Bir arkadaşınız sadece bir ağaçtan mı iyi rol yapıyor. Sadece onun kalbini kırarak binlerce insanınkinin kırılmasını önleyebilirsiniz. Çok ileri gitmeyin ama! "Şuttu haykıran Sabri, tüm kuşlar havalandı!" gibi iğrenç esprilerle (aslında iyi bulmuşum lan, hahahah) adamı daha fazla gaza getirmeyin. Alın karşınıza insan gibi bu işin olmayacağını söyleyip, adam gibi sigortalı bir işe girmesini tavsiye edin. Emin olun tapu kadastroda memurluk yapan Deniz Baykal bu ülkeye çok daha fazla yararlı olurdu (son anda siyasi mesajı da çaktım).

Bunu, zamanında Sabri'nin, Ertem'in, Seray'ın arkadaşları söyleyebilselerdi neler kazanabileceğimizi düşünebiliyor musunuz? Evet o arkadaşlar da işin buralara varacağını düşünmedi ama her şey olabilir. "Ulan mal gibi uğraşsın gerizekalı, eki eki eki" deyip de sallamayın, her şey olabilir.

3 yorum:

  1. ben cansele ve cansellere bişey demiyorum, sözüm bunların arkadaşlarına:)

    YanıtlaSil
  2. bir de şöyle bir şey var;
    filmlerde, dizilerde hatta müzikte de hep bir "yes, you can", hep "aslansın kaplansın" havası var. hal böyle olunca biz ne kadar "otur oturduğun yerde, bok yeme" diye arkadaşlarımızı engelleyip ülkenin geleceğini kurtarma görevimizi yerine getirmeye çalışsak da, bu tip yapımlar sayesinde gazı alan topçu oluyor bilmem ne oluyor. o mevkiye geldikten sonra adamlar eleştiri de kabul etmiyor. yani tutup sabri'ye adam akıllı anlatsan, maç kasetlerini izlettirip kafasına vura vura "bırakacaksın topu" desek adam yine uslanmaz. niye? çünkü bir kere başarmış, oraya gelmiş. daha götü inmez.

    YanıtlaSil