17 Mart 2009 Salı

Reel ekonomi 003: "Allah rızası için!"

2008-2009 ekonomik kriz sezonunun sokaktaki sektörlere yansımalarına dilenci vatandaşlarımızla devam ediyoruz.

Tüm sektörler gibi dilencilik sektörü de çok etkilenmiş bu krizden. Forbes dergisinin geçtiğimiz ay yayınladığı araştırmasına göre sektörde, bir önceki seneye göre, %0,36'lık bir daralma görülmüş. Bu derece az bir daralma çıkınca Forbes da pişman olmuş tabii, boşu boşuna araştırdık diye.

Durum böyle olunca Kapağnda Resmi var! mahlaslı "evde kendimiz" ekibi olarak biz araştıralım dedik. İlk olarak sektörün deneyimli isimlerinden "Dertli"yle görüştük.

Dertli kriz hakkında şöyle konuştu: " Kriz bizi çok etkilemedi aslında. Amerika'daki Mortgage faizlerinin artması biraz piyasayı olumsuz etkilediyse de, çabuk toparlanmasını bildik. Burada yaratıcılık çok önemli. Yeni kampanyalar ve sürprizlerimizle müşterilerimize sürekli yeniliklerle gidiyoruz ve sonucunu alıyoruz açıkcası. Kâr marjımız biraz düşse de, kampanyaların sağladığı ilgiyle durumu kompanse edebildik"







Hayriye Topalan ise "En az 3 çocuk doğurarak durmadan yolumuza devam ediyoruz. Sonuçta bu yollarda beraber yürüyoruz ve yağmur yağarsa beraber ıslanıyoruz. Bi durum olursa da çocuklarım beni de alıp gidiyorlar. Hamdolsun kömürümüz falan da var. Sonuçta her şey psikolojik..." dedi. "Ne diyon hayriye abla?" dedik, tükürüp kaçtı...










Cevdet Yılmaz ise "Kriz bize iyi geldi abi. Adamdan para istediğimde 'aslan gibi adamsın, elin ayağın tutuyo, adam gibi bi iş bulup çalışsana' derse, 'iş mi var amuğagoyum bu krizde' diyerek üste çıkabiliyorum" şeklinde konuştu.






Bir Reel ekonomi köşemizle daha karşınızdaydık. Esen kalın...

(fotoğraflar: gagıl)

4 yorum:

  1. forbes'in pişman olma olayı süpermiş :)

    YanıtlaSil
  2. yazı işleri müdürü bizzat söyledi:)

    YanıtlaSil
  3. selpak,çiçek satıcıları ile cam siliciler hakkında yazınızı iple çekiyorum

    YanıtlaSil
  4. tabii bu araştırmalar uzun zaman alıyor. şu anda üsküdardaki 1 milyon cular üzerinde çalışıyoruz

    YanıtlaSil