31 Mart 2009 Salı

Kıyı Köşe Alem Durakları: İsmet Baba

Gün geçmiyor ki bu güzide sitemizde yeni yeni yazı dizilerimiz yeşermesin. Hazır şu bahar günler de gelmişken muhtemelen aklınızdan da geçmiyor değildir "Arkadaşlarla toplansak da şöyle güzel sakin bir mekanda demlensek" gibisinden şeyler. Hakkınız tabi canım. O kadar saat bilgisayar başında oturmuşsunuz, işinizdir, okulunuzdur derken bir yorgunluk da gelmemiş değildir herhalde. Henüz tatil zamanlarına da 2-3 ay varken Kıyı Köşe Alem Duraklarına şöyle bir göz atmaya başlayabiliriz.


İlk durağımız, Anadolu yakasının şirin mi şirin, biraz salaş (rahat babında) ve ulaşımı oldukça kolay mekanlarından olan senelerin İsmet Baba'sı. Üsküdar'da, Beşiktaş motorlarının kalktığı iskelenin karşısındaki minübüs ya da otobüslerle kolayca (2 durak mesafede) gidebileceğimiz, Kuzguncuk'daki İsmet Baba adeta bir müze. Kendi internet sitelerinde de tarihi geçmişi şöyle yazmakta;

"Yıl 1951; Üsküdar´lı manav İSMET (DÖKMECİER) bugün 3. kuşağın işletmesini üstlendiği YALI GAZİNOSU´nu (İSMET BABA RESTAURANT) kurdu. O yıllarda kahvehane ve meyhane bir arada hizmet veriyordu. 1970´li yılların başında, tamamen restauranta dönüştürüldü.

Otuz senelik işletmeciliği süresince ona yakıştırılan "BABA" lakabı vefat tarihi 26.03.1981´den sonra çocukları tarafından restaurant ismi olarak seçildi ve bugünlere gelindi."

İşte böyle sayın alem dostları. Şu hafif serin bahar günlerinde boğaza nazır güzel dakikalar geçirmek için hoş bir mekan İsmet Baba. Yandaki fotoğrafda da görüldüğü üzere adeta denizin içinde gibisiniz. Hele havanın hafif kapalı olduğu günlerde bir gündüz vakti giderseniz, bir cam kenarına oturup enfes boğaz manzarası eşliğinde ömrünüzü uzatabilirsiniz. Bu arada unutmadan mekanın müdavimlerine ayırdığı özel bir köşesi de bulunmaktaymış. Haliyle senelerin İsmet Baba'sı olmak kolay değil. Bir dahaki alem durağında görüşmek dileğiyle.

http://www.ismetbaba.com.tr/
Kuzguncuk/İstanbul


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder