28 Mart 2009 Cumartesi

Sizin için denedik 001: Dönenmek!

Taktım bu neyşınıl coğrafik, diskavıri çenıl gibi kanalların boş durmaktan kaynaklı uyduduğu, bir halta derman olmayan programlara. Nasıl edilir? serimizde olduğu gibi gerçekten merak ettiğimiz konulara, kendimi tehlikeye atmak uğruna, açıklık getireceğim.

Küçükken merak ettiğim bir şey vardı. Yaş olmuş bilmem kaç, baktım hala merak ediyorum, birçok insanın da merak ettiğini biliyorum. Kendi eksenimiz etrafında bir müddet dönersek başımız dönüyor. Peki bir o kadar da aksi yöne dönersek baş dönmemizi giderebilir miyiz?

Bunu 5, 10 ve 15'lik turlarla 3 kere denedim. İlk denemede saat yönüne 5 kere döndüm, başım dönmedi. Deneyi tamamlamak için aksi yönde 5 kere daha döndüm, başım döndü yere düştüm. İkinci denemede saat yönüne 10 kere dönmeye çalıştım, ilk denemenin etkisiyle dönemedim. yaım saat ara verdim, tekrar başladım. saat yönüne 10 kere döndüm, başım baya döndü. Zar zor aksi yöne dönmeye başladım. Kafa iyice oldu, yapıştım yere. "S.kerim" dedim bıraktım.

Yok aga, en iyisi hiç bulaşmamak. Hiç dönmeyin kendi etrafınızda. Dönerseniz de onu telafi etmek için ters istikamette denemeyin, daha fena oluyor.

2 yorum:

  1. hiç aklıma gelmemişti aksi yönde dönmek. önceden uyarı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yarım daire kanalları mı ne vardı. Belki onunla alakalı olabilir. Çekiç örs üzengi de olabilir ama...

    YanıtlaSil