2 Mart 2009 Pazartesi

Bir vefasızlık: Windows XP

Seneler önce çıkmıştı windows XP. İlk çıktığı günlerde nasıl da bin atlı gibi şendik. Şu yandaki masa üstü temasıyla da nasıl da içimizi ferahlatmış, onu her açtığımızda günümüz daha da bir güzel geçmişti. Gel gelelim eski olan herşeye yaptığımızı ona da yaptık Vista'nın gelişiyle. Dört bir elle sarıldık Vista'ya, bilgisayarımızı kasım kasım kassa da, bazı uygulamalarla uyumsuz olsa da, XP'yi bir çırpıda siliverdik.











Peki o her günümüzü aydınlatan yeşillikler ne oldu dersiniz. Eski bir futbol sahası gibi kaderine terkedildi. Şimdilerde mandaların, koyunların otladığı bir meradan farksız. İşte gönül buna dayanmıyor dostlar. Kapitalizm seni de yedi be XP...

Ne gökyüzü eskisi kadar mavi,
Ne de çimenler eskisi kadar yeşil...

5 yorum:

  1. nası vefsızlık lan? herkes hazır gelen vistayı silip xp yüklüyo

    YanıtlaSil
  2. vefasızlık işte karıştırma allahalla. görmüyomusun senelerin çimenliğini. şükrü saraçoğlu gibi olmuş.

    YanıtlaSil
  3. windows xp geri kalmışsızlıktır,
    Windows Vista / 7 Yeniliktir.

    YanıtlaSil
  4. Evt Ama Windows xp Daha İi

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar saçma sapan yorumlar yazmış bazı arkadaşlar :D

    Windows NT'den sonra Microsoft altın çağına girdi. XP adlı güzelim işletim sistemi de bu çağı devam ettirdi...

    Renkleri birbirleriyle uyumlu , işlevsel , hızlı ve iç açıcı , mutluluk verici bir işletim sistemiydi.. Hele hele o MSN Messenger 7.5 ile..

    Bunların değerini bilmek yerine , edilmedik laf bırakmadık XP için.. TAM BİR VEFASIZLIK. Bütün bunlar tabii ki Windows 7 çıktıktan sonra oldu..

    Belki XP'den kat kat daha şahaneydi ama onun o efsane temasından ve yeşil ile mavisinin uyumluluğundan esinlenseydi XP'nin krallığı Win7 ile devam edebilirdi. Artık bir sonraki işletim sisteminin WinXP'yi yepyeni haliyle hayata döndürmesini bekleyeceğiz..

    YanıtlaSil