8 Aralık 2009 Salı

Su olsam ateş olsam, tabuttaki vampir olsam

Bu sene vampirlik iyi iş yaptı ha. Dizisi olsun filmi olsun vampirden kurtadamdan geçilmiyor ortalık. Gerçi kurtadamlar pek sevilmiyor, kıllı tüylü filan ya bunlar... Zaten ekseriyetle kötü adam rolündeler dikkat ederseniz. Ama vampiri kumpiri dersen akan sular duruyor aga. Hepsi de yakışıklı dalyan gibi çocuklar zaten, karizma desen karizma, şekil desen şekil. "Saçlar rasta kızlar hasta" yani...

Yalnız yılardır bu vampirlik olayını takip ediyorum (hani olur da ısırılır mısırılırsak artımızı eksimizi bilelim diye) şu ortamda bu işin temel kaideleri nelerdir daha bir mutabakata varılamadı arkadaş. Her gelen yeni bir icat çıkardı, neye inanacağımızı şaşırdık anasını satayım. Sarımsak iyi geliyor bunlara diye biliyorduk, bi film çıktı “yok lan o iş öyle değil, bişey olmuyo” dediler. Haç var dedik, öbürü geldi “yea safsata onlar batıl inanç, haç maç hikaye” dedi onu da çöpe attık. “Tahta kazık olmaz kafayı kesmek lazım” diyeni mi dersin, “gümüş suyuna yatırıp iyicene bir ovdunmuydu kendine gelir” diyeni mi dersin... Geçen bir fragman izledim, kızlı erkekli bir vampir grubu gündüz vakti sere serpe dolaşıyorlardı ortalık yerde. E hani bunlar güneşi gördü mü kavruluyordu, toz oluyordu, biz yıllarca bir yalana mı inandık? Yalan mıydı bunca yaşanmışlıklar?


Sen de yalanmışsın be Lestat


Yarın öbür gün vampirin biri anamıza bacımıza musallat olsa ne yaparız inanın bilmiyorum. Sarımsak mı tutayım, tahta kazık mı çakayım ne yapayım anlamadım ki? Vampirliği batsın, yıllardır yüz verdikçe tepemize çıktılar zaten, "ha Lestatıma, ha yiğidime" dedikçe iyice arsız oldular, terbiyesiz oldular. Bak bir zombisi, kurtadamı böyle değil. Daha bir gariban, boynu bükük onlar; efendi gibi taze beyni yiyip gidiyor adam. Ama vampir oldu muydu bir artislik, bir şekiller... Lord musunuz oğlum başımıza?


11 yorum:

  1. gümüş suyuna yatırıp iyice ovdu muydu... ahhahahahhaha iş yerinde okumayın uyarısı yaz bir dahakine

    YanıtlaSil
  2. bak simdi...aybettin. cidden aybettin bak. tvaylayt konu edip de kurtadamlara kötü demek cok ayib. cidden yakistiramadim jksdnfjdnf.

    bak o ceykIb'a. bak o tas gibi bebeye...neresi kötü onun ha? mis gibi cocuk, cillop gibi. ite kurda dönüstügünde bile böyle asiil mi asil bisiy olup cikiyo ksjdnjfndsf.

    o degil de, nerde canavar kilikli adam var, bu kizi buluyo. nedir?!?! bu konuya da bi deginmek gerenktigini düsünüyorum ben sahsen kendim(ce).

    YanıtlaSil
  3. Taktire şayan bir tespit, birebir katılıyorum dostum. Bu kurtadam zombi filan artık ezilen kesim rolü oynamakta, haliyle biz de bunları tutar hale gelecez(türk mantığı) gibi duruyo zamanla..Dediğin gibi ama hata bizde, "ha koçuma" muhabbeti için ayrıca bravo:)
    Hatta o kadar ki "beni de vampir yap çok istiyorum msn adresim .." diyen bir nesille karşı karşıya kalmamıza ramak kaldı.

    Bende blogda nacizane bikaç tespit elde etmeye çalışmıştım ama özellikle bu değişime neden olan son film için, anlaşılan yalnız değilmişim:)


    http://varsayilanluzumsuzluklar.blogspot.com/2009/11/bizde-sans-olsa-anadan-vampir-dogardk.html

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. bu vampirlerle isim daha bitmedi, ipligini pazara cikaricam hepsinin, kemal kilicdaroglu kesilecem baslarina!

    bak mesela hepsi zengin bunlarin, hic fakir vampir yok. bu degirmenin suyu nereden geliyor?

    gariban dedigimiz kurtadamlari zombileri de daha once "zombilik kader olamaz" adlı makalemde (makale?) incelemistim, buyrun surada:

    http://onkaplan.blogspot.com/2009/10/zombilik-kader-olamaz.html

    YanıtlaSil
  6. abi değirmenin suyu nerden gelecek, adamlar 300-500 sene yaşıyo. asgari ücretle çalışsan bile zengin olursun o kadar yaşayınca. her gün kenara 10 lira atsan piyuuuuu

    YanıtlaSil
  7. valla oyle de, asgari ucret dahi olsa bunlardan çalışanı yok ki? zaten nasil çalışsın mesai saatinde tabutta adam.

    başka bir numaralar var, vampir olunca devlet gelip örtülü ödenekten mayış mı bağlıyor artık nedir anlamadım ki? çok iyi kadrolaşmış adamlar demek ki

    YanıtlaSil
  8. çünkü kadrolaşmaları çok kolay abi. gidiyosun müdürü ısırıyosun, müdür köyden amcan oluyo anında.

    hem bence çalışıyolar. filmlerde sonrasını gösteriyolar. çalışanlar düz vampir. 200 sene sonra belli bi parayı tamamlayınca kont oluyon. o zaman bi filme konu olma hakkın oluyo.

    YanıtlaSil
  9. Bu vampir soyu kendi saf ırklarını yaratmak girişiminde bulunan faşist yaklaşım içinde olduğu düşünülürse, Kılıçtaroğlu kıvamında karşılamak yerinde olmuş.

    Ayrıca bu vampir tayfası özellikle İngiliz mürebbiyelerin elinde yetişmiş bebeleri hedef alıyor ki, kahvaltılarını yapmadan güne başlamasınlar(5 çayına alışkın bireyler).
    Haliyle para babadan..

    Birde titan saadet zinciri kıvamında her vampir olan 1000 birim para veriyor vampir yapana, o paylaştırılıyor üste doğru diye duymuştum..

    Arkandayız dostum çıkaracaz ipliklerini pazara bunların.

    YanıtlaSil
  10. Yalnız şu dönem çok fazla erken emekli varmış, bu kamburun üstesinden gelmenin yollarını tartışıyorlarmış. Yeni vampirlerin işi zor valla, emeklilik bulur 500 yaşını..

    YanıtlaSil
  11. yea bi kerem onnar tabutta falan yadmiyolar tamam mii (aranizda bir ergen eksikti, ben geldim)

    zaten sorun da burda ya, tüm bir kliseleri yerle bir ettiler. yok biz insan icinde geziniyoruz, yok biz tabutta yatmiyoruz...yasimiz su, basimiz bu. anasini satayim koca koca adamlar liseye gidiyo cik cik cik.

    neyse, su vampir hikayesini incelemis bir blog var. konu geyik degil, bildigin kitaplar incelenmis. bakmak isterseniz:
    http://kedilervekitaplar.blogspot.com/2009/12/twilight-house-of-night-ve-vampire.html

    YanıtlaSil