11 Şubat 2009 Çarşamba

Kıyı Köşe Lezzet Durakları 001: Köfteci Ahmet abi

Yeni bir yazı dizisiyle karşınızdayım efendim. "sanki eski bir yazı dizisi vardı da..." demeyin, sonuçta yeni bir yazı dizisi işte. Bu yazı dizimde sizlere servis, hijyen ve lezzet bakımından çok iyi olan ama kıyıda köşede kalmış yerleri tanıtacağım.

Bugünkü mekanımız köfteci Ahmet abi. Mekanın ismi bu değil, zaten bir ismi de yok. Fakat köftecinin adı Ahmet ve kendisi yaşça benden büyük. Formülde yerine koyduğumuzda "Köfteci Ahmet abi" olarak karşımıza çıkıyor.

Mekan Mecidiyeköy'de. Çevre Hastanesi'nden Profilo alışveriş merkezine çıkan yolda, Avni Dilligil ve Othello Kamil sokaklarının kesişiminde.

(Ahmet abi ferah mekanıyla dikkat çekiyor)
(resme tıklayın, Ahmet abiyi ve canayakın personelini görün. camın arkasında ağzında sigara olan Ahmet abi)

Arkadaki sarımsı bina değil, öndeki dizayn harikası mobil restoran efendim. Anadol marka bir kamyonun arkasına monte edilmiş. Mobil dediğime bakmayın, hep aynı yerde duruyor kendisi.

Mekan açık olduğu için çok ferah bir kere. Ayakta ve oturarak yeme seçenekleriniz mevcut. Resimde de aile salonunun resmini görebilirsiniz.

(Ahmet abiyle bir aile gibi olan müşteriler ne kadar mutlu görünüyor)
(resme tıklayın mutlu müşterinin elindeki köftenin görüntüsüne bakın)

Ahmet abi'nin menüsü çok geniş, köfte var. Çeyrek ekmek, yarım ekmek, üç çeyrek ekmek ve tam ekmek seçenekleri menüyü daha da çekici kılıyor. Ekmeğin içinde köftenin yanında acı sos, soğan-maydonoz ikilisi, pul biber de mevcut. Yanında da ayran falan içilebiliyor. Yarım ekmek köfte 3.5, ayran 1 lira.

Ahmet abi gerek menüsüyle, gerek servisiyle, gerek hijyeniyle damak tadımıza sesleniyor.

(fotoğraflar: depik (cep telefonuynan))

4 yorum:

  1. ahahah süper olmuş depik bey. depik bey deyince de bi garip oldum ama olsun :)

    YanıtlaSil
  2. sağol canım benim. beye ne hacet. depik de yeter. sen yabancı mısın:)

    YanıtlaSil
  3. dün geçtim buranın önünden yağmur dolayisiyla bahçe kısmını kapatmışlardı, lakin içerisi full idi baska zamana dedim.

    YanıtlaSil
  4. olur mu ya! algida şemsiyesi vardı ahmet abinin.

    YanıtlaSil