10 Haziran 2010 Perşembe

serzeniş

"artık bu adamlar neden nadiren yazıyor?"MUŞŞŞ. önce kısacık bir öz eleştiri yapacağım, sonra da laflar hazırladım onları sıralayacağım.
şu başlıklardaki altçizgi kalkacak dememdim mi ben? bu ne lan? sanki word yeni öğrenilmiş de dönem ödevi hazırlıyoruz.
blog temasına baktığımızda tek problem budur bence. (yazarımızın fotoğrafına bişey demiyorum)

delimezar, yersen...

şimdi gelelim teknik konulara. şu kitabı çıkmış olan blog yazarımız dikkatimi çekti. dedim bu ne melem birşeymiş, ne içer ne yazar. önce klasik kız blogu diye düşündüm, bir yazısını okumaya çalıştım, olmadı şiştim. bir kere bir kız blog yazınca (içeriği hiç önemli değil) kafadan 200 izleği oluyor zaten. (iddaa bayi gibi yani, açar açmaz hemen doluşurlar)
neyse çok haksızlık etmiyeyim bazı yazılar depik'i andırıyor açıkçası, yani fena değil.

sonra birkaç yazı daha okudum eh işte. ama dedim bu kadar izleğe ulaşmak kolay değil, sırrı nedir? kitapları karıştırdım, bloglara baktım, analiz yaptım.

geleleim sonuçlara. bir kere argo laflar kullanan kızlar oldukça ilgi çekiyor. biz gerçek hayatta her ne kadar küfürlü ve argo konuşsak da (aslında küfür ve argo kötü şeyler değildir. hatta cümlenin anlamını ve vurguyu kuvvetlendiren tümcelerdir) blog yazarken böyle bir aile çocuğu, mürebbiyelerle büyümüş bir adam havası yaratıyoruz. zaten en küçük argo lafta da hemen kınanıyoruz. ama bu hatun olduğunu var saydığım yazar, koyup geçiriyor yazılarında. hem de araya ne bir nokta koymak, ne bir harfi bile eksik yazmak yok. biz ama en hafif argoda bile hemen nokta falan koyuyoruz, p.pi misali. ama hatun koyunca "çok baba hatun yaa" oluyor.

sayısal analizlere gelirsek... bu yazarımız 2008'de başlamış yazmaya (bizden bir sene önce). 2008'de 178 başlık, 2009'da 93 yazı ve 2010'da 19 başlığı var. evdekendimiz'in 2009'da 136, 2010'da 38 başlığı var. tamam anlıyorum bizden bir sene fazlası var, ama izleklere bakınca inanılmaz bir fark var. evdekendimiz 116, bu zat-ı muhterem'in 2806 (son baktığımda). bunu ancak bilim açıklayabilir, matematik bilimi...
eğer blogları fomülüze edersek kız bloglarının izlek sayısı formülü y=2x;
y: izlek sayısı

x: başlık sayısı

bunu açıklaması şudur; bu izleklerin sayısı eksponansiyel olarak büyüyor; ör: dünya nüfusundaki artış .

şimdi bir de erkek blogu izleklerini formülüze edelim. o da y=kx;

y: yine izlek sayısı

x: başlık sayısı

k: gider katsayısı (bkz: edward ander gider hesabı)

yani bir erkek blogunun izlek sayısı lineer olarak artar. ör: elektrik faturasındaki değer.



şimdi diyeceksinizki "ama siz 5 kişisiniz". 5 kişi olmak bu fomülasyonu çok etkilemiyor. neden mi? hemen formülüze ediyorum y=5 + kx. yani diyelimki 100 başlık yazdık, izlek sayısı 100k + 5 olur.

ve son olarak şunu söylemek istiyorum; bunların hiçbirisi S:)KİMMMDE DEĞİL.

26 yorum:

  1. aynen bende daha yeni duydum bu puccayı biraz okuyayım dedim(okudumda)ama olacak gibi değil arkadaş. resmen eziyet.. kimler bunu okuyor?hangi dingil kitabını basıyor? yani allah aşkına söylermisiniz onda olupta sizde olmayan ne var?(!) sizin niye kitabınız çıkmıyor? yazık değil mi size canlar?

    YanıtlaSil
  2. sağol asdfghjk lşi. içimden geçirip de söyleyemediklerimi söyledin.

    YanıtlaSil
  3. abi bir de sanıyorlar ki isi gucu olmayan adamlarız.. bak eksi sozlukte ne yazmislar, aynen kopyaliyorum: "...boş vakti bol olan arkadaşların hazırladığı her halinden belli blogmuş bu" http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=18223244

    ha sagolsun "takip edilmesi gereken" filan da demis ama abi biz de ekmegimizin pesinde calisan insanlariz, ayip oluyor boyle bos gezen yaftasi yemek...

    su an uzerimde takim elbise var, oyle yaziyorum ve bir yandan da agliyorum biliyor musun?

    YanıtlaSil
  4. çok içli yorumlamışsın, gözlerim doldu.
    halbuki bilmiyorlar işte bunları.
    ben de dün 2 saat trafikte kalmışım, bilmem kaçta gelmişim eve, sonra bi de oturup bi saat zaman ayır yazı yaz.
    bence sendika kuralım. adı da.... türkevdekendimizsen

    YanıtlaSil
  5. kahrolsun kız blogu oligarsisi! yasasin hakli mucadelemiz!

    bu arada pucca kim yaa?

    YanıtlaSil
  6. benim de söyleyeceklerim var ama susuyorum. susadıkça bira içiyorum.

    YanıtlaSil
  7. aslında benim serzenişim kız bloglarına karşı değil, onları izleyen güruhadır. yoksa, kız blogları canımız ciğerimiz, onlar blog aleminin gülleridir. onlar olmasa biz ne yaparız.

    pucca'ya gelince.. buradan link vermek istemiyorum. zaten eksponansiyel büyüyen izlek sayısını daha da hızlı arttıracak bir katsayı olmayalım.

    YanıtlaSil
  8. lan biz artırsak ne artıracaz. kaç kişi gider bizim gibi gariban bi blogdan

    YanıtlaSil
  9. böyle bir artışa küçük dahi olsa tahammül edemem. bunu formülüze ederdim de izlekleri sıkmak istemiyorum şimdi.

    depik, sen yoksa takip mi ediyorsun onu. savunuyormuşsun gibi geldi çünkü.

    YanıtlaSil
  10. Kız bloglarına en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde böyle şeyler söylemeyin lütfen.

    Bu arada kız bloğu takipçileri: yaprak dökümü, aşkı memnun vb kitlesinin bir yansımasıdır.

    Bolca boş vakti olma konusuna gelince:

    Evdekendimiz Tic. Malz. Adsl. Gsm. İnş. Giyim San. demek istiyorum. Bilmem anlatabildim mi.

    Teknoloji dünyası bizim elimize bakıyo!!!

    YanıtlaSil
  11. şimdi bu yazıyı yazan kim henüz bilmiyorum. solda yazı penceresi, sağda yorum penceresi var okuya-yorumlaya gidiyorum onçün henüz sona gelmediğimden yazarı görmedim. sevgili kardeşim diyeyim.

    sevgili kardeşim, evde kendimizi de puccayı da severek okuyan biri olarak ben diyom ki, haksızlık etmeye başladın okuduğum yere kadar, öyle de devam edecek gibisin.

    1-2008de yazmaya başlamadı pucca. o dönem sanırım blog hacklenmiş, eski yazılar uçup gitmiş o da 2008de o yazıları tekrar yazıyomuş gibi eklemiş. ilk yazıların tarihlerine bakarsan hep aynı gündedir. 2007nin yılbaşısında başlamış sanırım. o da ilk yazıda mevcut zaten.

    2.hatun olunca 200 izlek kafadan olmuyo hiç de. çok blog gezmemişsin sen anlaşılan. yırtındığı halde takılmayan insanlar hatunlar arasından.

    3. öyle argoyla bilmemnele olcak iş değil 200+izleyici. birincisi, bu kız kişisel blog olayının piri gibi bişey. başlatan o sanırım. ikincsi samimi. üçüncüsü hatun küfredince çok baba hatun yaa olmuyo öyle bişey yok, çook çok eğreti duranlar da var. samimiyetle alakalı olmalı.

    4.bu ilk madde olmalıydı da unuttum. sen yazılarını "ehh işte" bulabilirsin, herkes herşeyi beğenmek zorunda değil ama puccanın yazılarını depikin yazılarına benzetmekle değerlendirme yaparken kafanın güzel olduğu izlenimi uyandı bende.

    5. depiki severim tabi de yazıların alakası yok birbiriyle yani.

    6. temanız cidden kötü.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. düzeltme:

    2. maddede son cümlenin sondan 2 kelimesinin önüne "var" gelmeli.

    3. maddede 200+ değil 2000+ olmalı.

    YanıtlaSil
  13. bu kıtap olayı tüm bloglarda yazıldıgı ıcın bende baktım neymıs dıye. daha evvel 1-2 yazısını okumustum ama ben sıkıldım.
    sımdı geleyım onun daha fazla okumasıyla ılgılı yorumuma. cınsellık ınsanların en temel ıhtıyacıdır. mızah ondan sonra gelır. puccada ıkısıde var. onun en önemlı olayı anahtar delıgı efektı. kendı basından gecenlerı cınsellık sosuyla anlatıyor, ayrıca arkası yarın efektıde var, ne olacak bıtecek.(merak olgusu) yazım seklı basıt ama bılerek yaptıgı bazı vurgulamalar var. dıdıdıdıdı gıderken bırden götünü keserım dıyor mesela. perısanım dıyor, bes param yok, terkedıldım vs. bılemezsınız böyle olunca sızı tesellıye hazır kac kısı cıkar. cünkü bu ınsanlara kendını ıyı hıssettırır. küfür olayına gelınce. sızın blog çok özenle yapılmıs, kalıtelı bır havası var ve düzgün türkce kullanılıyor. haliyle küfür burada sırıtır elestırılırsınız. ama dangul dungul yazılan bır blogta sırıtmaz, üstelik samımıyet olarak algılanır. bırde son olarak olaya surdan bakın. yüzde olarak 200 ızlekten 1 kısı 5 ızlegı olan bır okuyucuysa (bkz:ben) kesınlıkle kıtlelere hıtap etmıyorsunuz:=)

    YanıtlaSil
  14. absolut; teşekkürler.
    bi dost; aslında bu eleştirilere hiç cevap vermeyecektim ama cevap vermemek sende, eleştirilerinde haklı olduğun duygusu oluşturur. bunu önlemek ve sorumluluk sahibi bir blog yazarı olarak seni bilinçleştirmek için bu eleştirilerine cevap veriyorum:)

    bu blogun bir mizah blogu olduğunu unutup biraz fazla ciddiye almışsın. bir de yazıyı sonuna kadar okumadan yorum yapmaya başlaman da önyargıyla yaklaştığının ispatı olmuş.

    eleştiriler yapıcı da olsa yıkıcı da olsa değerlendirmeye almak gerekir kanaatindeyim. ama senin eleştirilerin ne yapıcı ne de yıkıcı. çünkü eleştiri olmaktan uzak.
    senin yapmış olduğun gibi madde madde cevap vermek gerekirse;

    1.2007'de başlamış olması izlek sayısının eksponansiyel artması "gerçeğini" değiştirmez.

    2.izlek sayısının kafadan 200 olması hatun blog yazarları için değil "kız blogu konsepti"nde(erkek arkadaşlar, alışveriş, biraz cinsellik, ebük gübük) yazılmış bloglar için söylenmiştir.
    ayrıca abartı mizah araçlarıdan biridir. ama sen mizahi bir yazı olduğunu unuttuğun için ciddi algıladın "anlaşılan". tabiki hiçbir blog kafadan 200 izlekle başlamıyor. "kız blogu konsepti" hariç:)

    ayrıca bu yazı hatunları ya da hatun blog yazarlarını eleştirmek için de yazılmamıştır, manyakmıyım ben. dedim ya sadece mizah.

    yazımda aslında bir eleştiri var, o da "kız blogu konsepti" izlek güruhu içindir, anlayana...

    bu arada çok blog gezmiyorum, iyiki de gezmiyorum.
    eğer "çok blog gezmemek" ile "bilgi sahibi olmadan fikir sahibisin" diyorsan, hobilerim arasındadır "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak":)

    3. burada aslında konu pucca falan değil. o sadece bu yazının araçlarından oldu.

    sence başarılı olabilir, eyvallah.

    bir de "yazıları fena değil" dedim, kötü bişey mi şimdi bu?

    argo kullanmış mı? kullanmış. "çok baba hatun" mu?...

    4.:)depik'in yazılarıyla tabiki alakası yok.
    pucca debik benzetmesi komik oduğu için yapılmıştır.
    edebiyat blogu değil burası.

    "herkes herşeyi beğenmek zoruda değil", bu gerçekten mantıklı olmuş.

    5. "depik'i ben pek sevmem. kesinlikle pucca'nın erkek versiyonudur".
    şimdi sen bunu da ciddiye al ve 48 maddelik bir yorum daha yap.

    6. temamız cidde kötü.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. bu arada bana başlı başına bir misal olabilecek uzunlukta yorum yaptırdığın için de sağol.

    YanıtlaSil
  16. bişey değil, peki, aydınlandım ben de. gece gece çok ciddiye almışım haklısın. ama yok, gündüz de olsa ciddiye alırdım. neyse. peki.

    YanıtlaSil
  17. @delimezar: özet geç lan!
    (adam haklı beyler)

    YanıtlaSil
  18. Blogdan daha uzun yazmışsınız burda. Taktir ettim. Pucca konusuna hiç girmiyorum.

    Kitle olsa ne olur olmasa ne olur. Evdekendimiz zaten 3-5 kişiyiz. Kitlemiz budur.

    YanıtlaSil
  19. ohaaa bunla 21 yorum oldu

    YanıtlaSil
  20. komik biri lan! merhaba komik, hoşgeldin.

    (komik bir kaç kere kullanılınca çok garip oluyo bu arada)

    YanıtlaSil
  21. DELİMEZAR ATTI 24 OLDUUU.

    "adımı nerden bildi acaba".

    YanıtlaSil
  22. bu sitede bütün yazılanları okudum, evdekendimizciler, siz haksızsınız ibneler ve size laflar hazırladım!

    en vefakar izlek olan bi dost ne dese haklıdır, su guzel ortami bozmayalim. ben bu blogu norvec'in nobrain kasabasindan takip ediyorum, cok guzel yazmissiniz ama biraz ozet gecseymissiniz daha guzel olurmus.

    YanıtlaSil
  23. onkaplan! bu blogu dedelerimiz okuyor. @2 öpmüş diyecem, o da senmişin

    YanıtlaSil