5 Mayıs 2010 Çarşamba

Böyle söyleyince daha bi' şey oluyo: Yapmak

Evet sayın Evde kendimizciler. Çok geniş bir tabir oldu bu yapmak sözcüğü ama açıklayacağım.

Geçen gün yine zengin bir insanla konuşuyorum. Şimdi "Vay efendim, ne demek zengin. Neye göre zengin. Her şey para mı?" demeyin. Kız bildiğin zengin işte. Zenginliğin alt sınırı da çok acayip bir şeydir. O başka bir yazı konusu. Maddi konularda uzman kişi AOE'nin el atması lazım. Veya ben bir ara reel ekonomi'de ele alırım konuyu.

Konuyu dağıttık sizin yüzünüzden. Bu zengin arkadaşım laf arasında "Bi ara bi taksim yapalım ya" dedi. "Olur" dedim, "yapalım...". Ben anladım ki elimize kemanıdır, ududur alacağız, türk sanat musikisi eseri icra etmeden evvel kısa bir taksim yapacağız. Ben bunu düşünürken zengin kız ardı ardına önerilerini iletiyordu. "Hatta Taksim'de bi kokoreç yapalım" diye girişti bu sefer de. Kendi kendime düşünüyorum "Ulan bu zengin kız. Ne içün kendisi yapıyor da hazır almıyor. Heralde hobi neyim olarak kokoreç kursuna yazıldı veya kendi kokoreçini kendin yap diye bi dükkan açıldı" diye. Fakat zengin durunamıyordu. "Abi havalar ısınınca bi yazlık yapalım" diye girişti bu seferde. "Yok artık! şimdi de inşaata mı sardı lan bu amaçsızlıktan" falan diye düşünürken kafaya dank etti benim.
Evet sayın izlekler ve diğer okuyucular. Ben de o an çok salak olduğumu düşündüm ama insanın kafa bazen duruyor işte. Hemen tabi olayı sosyolojik olarak inceledim, irdeledim, cincikledim, bızıkladım.

Biz ülke nüfusunun % 95'nin oluşturan dar gelirli, orta gelirli ve orta gelirli ama nerdeyse zengin olacak insanlar olarak bir yerlere gideriz. Gittiğimiz yerlerde bir şeyler yeriz. Eğlenmek için aktivitelerde bulunuruz. Fakat yüksek gelirli veya onların yaşamından ve konuşmasından etkilenen insanlar bunların hepsini tek fiil altında toplar: YAPMAK! Bodrum yaparlar, new york yaparlar, tekila yaparlar, parti yaparlar (bu normal)... Hatta en gıcık olduğum: rakı yaparlar.




<----rakı yapıyorlar---..............---rakı içiyorlar(koçum benim)---->










Bunlar da bakım yapıyor, bira içiyorlar. (Her kesime hitap eden blog yazarları)

6 yorum:

  1. "orta gelirli ama nerdeyse zengin olacak insanlar"
    Nasıl bir gelir grubudur bu arkadaş.

    YanıtlaSil
  2. işi bi terfiye bakan insanların oluşturduğu grup oluyo bu

    YanıtlaSil
  3. make money var bir de, ecnebi kafası.p

    YanıtlaSil
  4. rakı yapanların elleri kırılsın...

    o zengin kız sana yanık bence depik, sinyalizasyon yapmış, kaçırma bu fırsatı kurtar kendini...

    YanıtlaSil
  5. "make money- para yapmak" zaten özünde türkçeden ingilizceye direk çevrilip yerleşmesiyle oluşmuş bir deyim olduğundan o bu sınıfa girmiyor. make rakı, make kokorec olabilir. guzel ingilizcemizi yozlatiran unsurlar tabi bunlar...

    YanıtlaSil