7 Ağustos 2009 Cuma

Sıcak ve Kum Sordular; Neredesin? -Patara'daydım

Güneş yaksın-bunaltsın, kum herbiyerimize girsin, deniz de "git git derinleşmiyo" tadında olsun istiyorsanız aradığınız yer Patara'dır.

"Dokununca büyüyen sihirli fotoğraflar"

Sen Fethiye'nin o güzel havasını bırak, Antalya'ya doğru 70 km yardır, o sarı tabelayı göreceksin; "Patara 6". 6. patara anlamında değil tabi bu. Patara 6km demek. Bazıları farklı yorumluyor da o sebepten açıklama gereği duydum. Neyse geldik mi Patara'ya. Girişte öncelikle kişi başı 5TL'yi bayılıyoruz. Malum tarihi bir yere giriyosan paradan kısmayacaksın arkdaş. Aracımızla içeri giriş yaptık. Otoparkımsı yere aracımızı parkettikden sonra Kerbela misali oldukça sıcak, kısa bir yolu yürüyerek kumsala varıyoruz. Kumsal alabildiğine uzun. En uzun kumsal olma özelliği vardı ama nerenin en uzun kumsalıydı tam olarak hatırlayamıyorum. Onu bir şekilde öğrenirsiniz çok da merak ettiyseniz.

Memleketimin bir çok yerinde olduğu gibi burada da şezlong şemsiyeler dizilmiş. Parayı veriyorsun yatıyorsun. Ya da kendi şemsiyeni kendin götürüp keyfine bakıyorsun bu kısımları bildiğiniz gibi.

Denizi, yüzmek isteyenler için pek keyif verici sayılmaz. Yok "ben dalgalarla oynaşayım, dalga gelince zıplayayım, suyu da sığ olsun, yüzme de bilmiyorum hem, arayıp da bulamadığım şey" diyorsanız, Patara'nın denizi tam size göre.

Denizi karşınıza aldığınızda sol tarafa doğru ilerlediğinizde kayalığımsı bir yapı yer almakda. Kızgın kumları aşarak o kayalara çıkarsanız arka tarafta Kekova taraflarını görebilir, diğer tarafda da Patara plajını yukarıdan izleme ve fotoğraf çekme şansı yakalayabilirsiniz. Yürekli yağız delikanlılar varsa aramızda onlar da o kayalardan denize doğru atlamak suretiyle serinleyebilirler tabii ki. Ancak tekrar kayalara çıkış oldukça güç olduğundan, uzunca bir mesafeyi de yüzmek zorunda kalabilirler.


Deniz, kumsal için çok fazla söylenebilecek bir şey yok. Diğer tarafdan kumsalın gerisinde Patara'nın tarihi kalıntıları yer almakta. Bu yazın sıcağında oraları da doyasıya gezmek istiyorsanız ya erken ya da geç saatte gitmeniz tavsiye olunur.

"Kayalığa çık Kekova'yı göreceksin."

"Falez diye tabir edilen doğal yapılar."

"Otla çekince daha bir asortik görünmedi mi?"
"Çennetten bir köşe." (Yok artık daha neler)

"Burdan atlanır"

Neden gidilsin: "Buralara kadar geldik de görmedik demeyelim." "Kumsalları severim, her yerime kum kaçsın." "Kemiklerimiz ısınsın." "Ananemizi kuma gömelim." "Zaten tatil yapamamışsınız siz gidin yazık size=)"

"Çok sıcak ya o bakımdan."

Neden gidilmesin: "O kadar yol gitmeye değmez. (Bulunduğunuz yere göre)" "Havası buhranlı." "Denizi yüzülesi değil" "Akşam maç var"

fotoğraflar: ben tabii kii...

7 yorum:

  1. aoe'den yaz günü tatile gidemeyip bilgisayar başında oturanlara dev hizmet. kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gönül ister hep beraber gezelim hep beraber yazalım =)
    AOE'den de kucak dolusu menemen.

    YanıtlaSil
  3. ayy çok güzelmiş kaçalım kaçalım kaçalım..

    YanıtlaSil
  4. abi patara diye tatil köyü mü olur ya :) ne bilim isimden kaybediyo gibi

    YanıtlaSil
  5. bu arada anketlerde tüm şıkları işaretleyip oy verebiliyoruz. ne biçimiş o ya :) ben 6 tane oy verdim bi seferde

    YanıtlaSil
  6. "You may select multiple answers." yazmamışlar boşuna.

    YanıtlaSil
  7. adam 2 gün önce pataradaydı şimdi nerde

    YanıtlaSil