22 Ağustos 2009 Cumartesi

Gelin itiraf edelim

Geçenlerde aklıma geldiydi de fırsat olmamıştı. Kullanmayın arkadaşım şu cümleyi. Kimse kullanmasın! Bu kadar insanı zor duruma düşüren bir cümle olamaz. Resmen kalleşlik bu. Geçenlerde Okan Bayülgen söylemişti, o zaman sinir olmuştum. "Gelin itiraf edelim, kim ortamda cep telefonunu bırakan birinin arkasından telefonunu karıştırmadı. Herkes bir kere yapmıştır bunu... Nası yapmadın ya, bırak şimdi. Hiç mi bakmadın mesajlarına falan" tarzında bir cümleyle.

Bu örnekte daha iyi anlayacağınız şekilde gördüğünüz bu cümleyi kullanana kafa atacağım bundan sonra. Kendimi o programdaki konuklardan birinin yerine koydum. Herkes ordan "Yaptık tabi canım, herkes yapmıştır" falan diyerek onaylıyor mevzuyu. Ben yapmadım ulan! Hayatımda birinin cep telefonunu karıştırmadım. Annemin çantasını karıştırdım, evinde kaldığım bir kızın iç çamaşırı çekmecesini karıştırdım (paramı düşürmüştüm, onu arıyordum), misafirliğe gittiğimiz evde "oyuncak var mı lan acep" diye dolap karıştırdım, burnumu düzenli olarak karıştırırım (kişisel hijyen) ama hayatımda kimsenin telefonunu karıştırmadım. Gelin itiraf edelim hangimiz burnumuzu karıştırmıyoruz ki?

Şimdi bu lafın kalleşliğine gelelim. Laf söylendikten sonra her şey bitti. Ya o saatten sonra o utanılacak şeyi yapmış birisin ya da yalancısı durumuna düştün. Herkes mal gibi "ehe... yaptık" deyince tabi, ortamda tek sivri kalıyorsun. Bu durumda da herkes samimi, sen başka bir şey oluyordun.

Hakkaten herkesin kesin yaptığı bir şey olsun diyelim bu. Ne gerek var kardeşim. Dünyada osurmadığını iddia eden bir insan var mı mesela? Patlar lan adam! E bu olay bu kadar gerçekken, bunu "Gelin itiraf edelim, hangimiz osurmuyoruz ki?" diye ortaya atmanın, bu iğrençliği yaptığımızı tören olarak kendimize itiraf etmenin ne mantığı var.

Bu lafı diyen malı anladık diyelim. Ortamda bir sinerji yaratmaya çalışıyor aklınca. Herkes küçük bir sırrını ortaya döktü, rahatladık, iyice şişe çevirmece tadını yakaladık aklınca. E peki yapmadığı halde sırf samimi görünmek için yaptık diyenlere ne demeli? Yapmayan yapmadım desin ve buna inanılsın arkadaşım! Ulan ortada utanılacak bir durum var ve işin ilginç kısmı ortada tek zor durumda olan bu şeyi yapmamış olan insan. Dİğerleri utanmıyor, o utanıyor o saatten sonra. Adamı ayar etmeyin. Ben neye sinirlendim lan böyle?

(fotoğraf: okan bayülgen)

6 yorum:

  1. harbi abi amma sinirlenmişsin

    YanıtlaSil
  2. hiç bu açıdan bakmamıştım olaya ama içimi kemiren şey de buymuş çok haklısın çok rahatladım bidaha da sivrilikten utanmıycam sayende :P

    YanıtlaSil
  3. little kızmamak elde mi?

    sana gelince mili... ne demek efendim. işimiz hizmet. biz bunun için varız. ilk defayorumunuzu görmekten de berhudarız. arkası gelir umarım.

    YanıtlaSil
  4. bazen çişim geldi diyorum muhatabıma. ıyyy diyo. senin gelmez mi hiç açık ol diyorum?

    bana da kızar mısın bu durumda?

    YanıtlaSil
  5. o ayrı bi dost. orda toplu bir itiraf söz konusu değil.

    YanıtlaSil
  6. osurmadan s.çana cep telefonu veriyorum.

    YanıtlaSil