18 Ağustos 2009 Salı

En hakiki korku filmi: Bitirimler sınıfı

Türkler korku filmi yapamaz diye bir genel yargı var. Hatta bu yarıgıyı yıkmak için gaza gelip de iyice sıvayanlar oluyor. Fakat bu tamamen yanlış bir yargı. Biz korku filmi yaptık. Hem de en alâsını yaptık. 1975 yılında Bitirimler Sınıfı'nı çektik lan biz. Sonra da gündüz kuşağına koyup ilkokul çağındaki çocukları altına sıçırttık.

Aydemir Akbaş'ın oynadığı bir film ne kadar korkunç olabilir ki diye düşünebilirsiniz. Fakat bu filme bir Alper İzer performansı vardır ki, Alfred Hitchcock görse bu adamı her filminde başrol oynatır.Evde kendimiz bir sinema blogu değil. Filmi uzun anlatıp filmin toplum üzerindeki etkisinden falan bahsetmeyeceğim. Sadece ufakken filmi izleyenlere bir hatırlatmak istedim bu korku şaheserini. Sezercik'in de içinde bulunduğu bitirimler deniz kampına gider. Orda da bu dayı karısını öldürür ama cesedini canlı gibi tekneye oturtup denize açılıp karısına boğuldu süsü verir. İşte Sezercik'in şahit olduğu bu olaylar zinciri ve katilin performansı inanılmazdır. Ben böyle korktuğumu hatırlamıyorum arkadaş. Bir de bu dayının öldürdüğü karısı, Sezercik'in öğretmenine benziyordu, ikiz gibi. Onları da Perihan Savaş canlandırıyordu. Bu benzerlik de ayrıca bir korku unsuruydu. Dayı da nasıl bir psikopatsa, bir yandan karısını çok sever, bir yandan da öldürürdü.





Allah'tan filmde Aydemir Akbaş da vardı da bu sahnelerin etkisinden hemen çıkıyorduk. Yönetmeni bu konuda takdir etmek lazım.

Film ve malum sahnelerle ilgili yeterli resmi bulamadım. Özellikle sandal sahnesiyle ilgili hiç resim yok.

Bir de Tecavüzcü Coşkun'un Sezercik'i sinema salonunda kıstırdığı ve fonda ekolu bir "keh keh keh keh... keh keh keh keh..." sesinin duyulduğu bir sahne vardı. O da çok acayipti ama hangi filmdi hatırlamıyorum. Biz çok şahane korku filmi yapıyoruz onu biliyorum.

5 yorum:

  1. ben cidden korkmuştum bu filmde ama:S sanırım.. öyle hatılıyorum.. ama çok ilginçti dimi mesela sezerciğin çok zeki bi rolü vardı orda. nası da çözdü olayı. vay anasını.

    YanıtlaSil
  2. bi dostcum, zaten bu bi korku filmi. korkman gayet normal. korkmazsan bi problem vardır

    YanıtlaSil
  3. ben yine korktum dayının resmini görünce. kapadım hemen sayfayı. siz bu satırları okurken ben de çok uzaklardayım hatta...

    YanıtlaSil
  4. Tecavüzcü Coşkun'un o filmini ben de hiç unutamam. Ama benim hatırladığım o bina başka bir kamu binasıydı ve hatta ben o binayı Ulus Hükümet Konağı ile bağdaştırmışımdır hep..

    YanıtlaSil