26 Eylül 2013 Perşembe

Yeşilçam Expendables: Bozuk Para Gibi Harcadın Beni

Silvestır Sıtallone  abimizin çevirdiği Expendables serisini biliyorsunuzdur diye umuyorum sayın Evde kendimiz ahalisi. Bilmiyorsanız elmacık kemiğinize diz atarım. Hadi neyse, bilmeyenler için şöyle bir  özetleyeyim.

Birincisi ve ikincisi çekilen, üçüncüsü de yolda olan Expendables serisi, Rambo'nun Holivud'un tüm aksiyon tabir ettiğimiz sanatı icra eden ağır abilerini bir araya getirip sağa sola bomba attığı, pıçak çektiği, kavga ettiği film serisidir. Konunun uzmanı sinema eleştirmeni Onkaplan'ın derinlemesine analizi için şuraya bakabilirsiniz. Zaten o varken benim haddime değil bu filmi anlatmak.

Benim konum ise bunun Yeşilçam versiyonunun neden düşünülmediğidir. Gerçi bir Çak Noris'e bir de Cüneyt Arkın'a bakınca bu işin olmamasına şaşırmamak gerek. Cüneyt Çak'tan sadece 3 yaş büyük ama aradaki fark şöyle:












Olsun, yine de Cüneyt abi altından kalkar bu işin.

Bu işe öncülük edecek kişi ise Kadir İnanır. Çünkü projeye ancak Kadir inanır (bunu filmde de kullanmalılar). Bu öyle "Eskilerden kim varsa bir araya getirelim" işi değil. Sadece dövüşlü, aksiyonlu filmler çekenler ve kötü adamlar olacak. O yüzden yer alması gereken isimler. Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Kartal Tibet, Nuri Alço, Süleyman Turan, Fikret Hakan. Yeni nesilden de Kenan İmirzalıoğlu. Yavuz Selekman da olmalıydı ama maalesef vefat etmiş kendisi. Şimdi öğrendim ben de. "O kim lan?" diyenler için gelsin:
Sizlerin de önerilerine açığım. Yalnız dediğim gibi, öyle herkesi toplayalım filmi değil bu. Temelinde aksiyon olan adamlar bunlar. Şener Şen, Tarık Akan falan olmaz yani. Hikmet Taşdemir de çok fazla konuşmadan tabancasıyla iş görecek.

Filmin konusu belli. Yeşilçam olduğu için tabi ki zengin kız ve fakir oğlan aşkı temelinde gelişen olaylar ve entrikalar serisi. Arada Cüneyt abi çıkıp aynı anda 5 ok atıp 8 adam öldürecek. Kadir abi "Deli Kadir uleayn!" diyerek hasmını tokat manyağı yapacak. Kartal Tibet de Kadir İnanır'la omuz omuza verip bir yandan dövüşürken bir yandan geyik yapacak. Sonra Tarkan filminden kalan yarım kurtu düşmanların üzerine salacak. Esas kız ise tabi ki Gülşen Bubikoğlu. Türkan Şoray'ı sevmem. Nuri Alço kötü adam. Adamları ise bu abiler olacak ve dayak yiyecekler:
 Kendileri o kadar dayağa rağmen hayatta kalan abilerimiz. 
Dayak arkadaşlarının çoğu vefat etmiş.

 Yeni nesil kötü adamlar ise Mabel Matiz ve Cem Adrian.

Oyuncu değiller ama sırf dayak yesinler diye koyuyorum.


3 yorum:

  1. 2008 den beri sığ mizah çözüm ortağınız EK

    YanıtlaSil
  2. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    YanıtlaSil