8 Kasım 2010 Pazartesi

Çaya süt katılır mı?

Katıyorlar efendim. İngiliz milleti bunu yapıyor. Bunun gibi birçok saçmalık yapılıyor dünyada. Çaya süt katmalar, tekila şişesinde kurtçuk beslemeler falan filan... Şimdi bana "Aman efendim. Sizin ağız tadınız öyle, onlarınki böyle..." falan demeyin. Kalbinizi kırarım. Bu işler bu kadar da göreceli değil. Olacak şey var, olmayacak şey var. Ben bunların hepsinn nereden çıktığını buldum geçen gün. Anlatıyorum...
(Piiiiii... bu içilir mi lan?)

Artislik gibi olmasın, bir ay kadar önce Kiev'e gittim geldim. Öyle hemen "Ooooo kieeeev... Ahaleeeooyyy ukranyaaa... Amaneeeeyyy rus gızlar..." falan demeyin. Bir kere onlar Rus değil, Ukraynalı. Hatta Ukranyalı! Bir halt da yiyemedim orda, ağzınız sulanmasın. Zaten gittiğimiz ertesi günü döndüm. İşte o dönüş esnasında ben "Ulan uçakta bayan yanı diye bi uygulama da yok. İnşallah yanıma süt ablalardan biri düşer" diye düşünürken yanıma Nijeryalı zenci bir abi denk geldi. Irkçılık hassasiyeti olanlara sesleneyim. Mesele zenciliği değil, Ukraynalı bir sürü hatun varken bana onun denk gelmesi.

Neyse efendim, Kiev'den İstanbul istikametine yolculuk eden Türk Hava Yolları'nın TK0760 sefer sayılı uçağı yükseldi, yemek servisi başladı. Tavuklu sandviç, patlıcan kızartma falan var. Bir de mus diye bir tatlı varmış, koyu köpük gibi bir şey. Yanında da eti form ve krem peynir-tereyağı üçlüsü. Ana yemek yerine geçen şeyi yedim ben. Yanımdaki koyu tenli de yedi. Ben yan ürünlere geçiyordum ki, baktım bu siyahi arkadaş öylece bakıyor geri kalanlara. Ne yapacağını bilemez bir hali var. Ben de Eti Form bisküüsünü aldım musa bandırıp falan yiyorum. Afrika yerlisi benden görünce başladı aynısını yapmaya. "Ulan bunun yenme şekli de bu herhal?" diye düşünüp aynı benim gibi yiyor tatlısını.
(Pilava çay dökün, çok güzel oluyor)

Bu olaydan 3-4 hafta sonra, yani geçtiğimiz haftanın başında da Dubai'ye gittim. Artislik demeyin, önce kalbinizi, sonra ensenizi kırarım. Fuar için gidiyorum, daha doğrusu gönderiyorlar. yine uçak havalandı falan. Yemek servisi geldi. Ana yemek yerine geçen şeyler yendikten sonra bu sefer yanımdaki iri yarı Rus abi bakıyor geri kalanlara. Evet, asla güzel, hatta nefes alsın yeter bir kız benim yanıma denk gelmez. Bu abi bakarken benim aklıma Nijeryalı geldi."Ulan" dedim kendi kendime, "Dur şuna bir ipnelik yapayım, bakalım yiyecek mi? Zaten ilik gibi hatunları üzüyor bu Rus erkekler.". Baktım çay içiyor, ben de çay söyledim. Sonra yemeğin yanında gelen zeytinyağını boşalttım çayın içine. İpnelik yapcaz diye düştüğümüz hale bak anasını satayım. "Allah'ın Rusu ne bilsiz zeytinyağını, yutar heralde" diye geçiyor kafamdan. Sonra o yağlı çaydan bir iki yudum aldım. Fakat bunu yaparken kendimden o kadar emin görünüyorum ki, zannedersin ki Hattori Hanzo kılıç için çelik döküyor kalıba. Ben bile inanacağım nerdeyse. Evet sayın Evde kendimizciler. Sarıbıyık aynen benim yaptığım gibi döktü zeytinin yağını çaya. Sonra ikimiz de "Öeeehhh. Bu ne lan?" diye diye bitirdik çaylarımızı. Dubai'den dönerken de yanımdaki İskandinav picine tavuk ızgaraya krem peynir sürdürüp yedirdim.

Şimdi ne olacak? Yarın bir gün belki de bu adamlar benden gördükleri saçmalıkları başkasının yanında yapıp ona öğretecek. Bir ortamda ilik gibi Rus ablalara artislik yapmak için "Türkler çayı böyle içiyor" falan diye yayacak olayı. Bunlar kolay süreçler değil, evrim gibi bir şey. Biz görmeyiz ama belki torunlarımız falan uçakta denk gelebilir böyle şeylere. O bakımdan tembihleyip evlatlarınıza. "Oğlum" deyin, "Yarım bir gün yanındaki adam çaya zeytinyağı katarsa sen yapma. O hep ipne depik'in uydurması" diye uyarın. İpnenin mecazi olarak "Muzip, sempatik ve müşfik" anlamına geldiğini de ekleyin.

Konunun başına dönersek. Bundan uzun yıllar önce dingil İngilizin biri gitmiş benim yaptığım şeyi yapmış. Sonra bunu gören adam yaymış bunu. İngilizler bile inanmış sonradan sonraya. "Tabii... Biz çaya süt katarız demişler."

Meksikada tekila şişesinin içine kurt düşmüş misal. Bunu gören adam "Lan! Şişede kurt var!" demiş. Bunu gören Nasrettindo Mendez durur mu? Yapıştırmış cevabı, "Olum onu bilerek attım. Daha güzel oluyor" falan diye.

İşte bunlar gibi birçok saçmalık böye böyle yerleşmiş hayatımıza. Yemeyelim efendim bu numaraları. Biz yine ucuz atlatmışız. Çinde böcek falan yiyor adamlar böyle ipnelikler yüzünden. Dikkat edin...

18 yorum:

  1. bacardiye süt katılırsa çaya da katılır bence.

    ayrıca büyük üstad Nasrettindo Mendez'i anmış olman gerçekten büyük ibnelik (müşfik anlamında).

    YanıtlaSil
  2. benimki olsa olsa ipnelik olur. b kullanınca yumuşak oluyo. her anlamda yani

    YanıtlaSil
  3. uzun bir aradan sonra güzel bir yazıyla işi kurtardınız evdekendimiz ekibi.. ipne depik te olmasa ne yapacaksınız acaba?

    YanıtlaSil
  4. peki güney kore'ye giden bir tanıdığımın gül reçelli balık yemesi? acaba fuar için oralara da gönderildiniz mi yakın zamanda sayın depik.

    YanıtlaSil
  5. Yönetici, teşekkür ederiz. Gerçi anlayamadım övüyor musun, yeriyor musun.

    Sirius, valla benle alakası yok bunun. Yanındakinden mi görüp yapmış? keşke bu yazıyı biraz erken yazaydım.

    YanıtlaSil
  6. seni övdüm diğerlerine sitem ettim inceden.öyle bişey oldu

    YanıtlaSil
  7. lan depik, sana dedim bana o streoidlerden verme diye, "bisey olmaz abi, yilan gibi olacan abi" al iste durumumuz ortada...

    YanıtlaSil
  8. abi ben de aynısından içtim. bak benim fücuda. sen aşırı doz almışın bence.

    YanıtlaSil
  9. http://evdekendimiz.blogspot.com/2010/04/bilime-sg-baks-felsefe.html

    herkes şu yazıya yazılan son yorumu okusun. daha doğrusu benimkinden öncekini.

    YanıtlaSil
  10. depik ben sana dedim felsefeciler ayaga kalkar, dunyayı bize dar ederler diye ama dinlemedin.. bak gormusler iste sonunda..

    YanıtlaSil
  11. abi konuşturma beni. felsefeciler ayağa kalksalar nolur allasen. bi kamyon adam yığarım kapılarının önüne!

    YanıtlaSil
  12. ya oyle diyosun da gecen gun kim ki duk severler beni ara sokakata sikistirip agzimi yuzumu kirdiginda (sanata seviyesiz bakis yazima sinirlenmisler) "abi ben de kim ki duk hayraniyim, tanimiyorum bu sahsi" diye aradan fıydığını görmedim sanma!

    YanıtlaSil
  13. abi ameliyat olduydum karnımdan. ondan girmedim ben. sen de çok yanlış adamlara çatmışın kim ki duk hayranı adam muhtemelen karetecidir. bak ben sadece felsefecilere ilişiyorum.

    YanıtlaSil
  14. yazıya bakıyım dedim o ne ya büyük olay evetttt..diyorum kafanız mı güzell=)

    YanıtlaSil
  15. sütlü çay türklere ait bir içecektir bu çok az bilinen bir gerçek türklerin islamiyeti kabul etmesi ile sona ermiş el değiştirmiştir. islamiyette onaltıncı hadis ile “Bizi aldatan bizden değildir.” belirtilmiştir. hz. ömer zamanında süte su katmak yasaklanmıştı. bu nedenle türkler islamiyete geçişlerinde sütlü çay içmeyi bırakmışlardır..
    iyi günler

    YanıtlaSil
  16. biz kırgızlar sütlü çay içeriz

    YanıtlaSil
  17. Su lanet gunumuu guldurerek gecittirdin bana suanda bende pegasusta ucagin kalkmasini bekliyorum yanimdada 90 yasinda bir cift oturuyor..nerden kesfettim ben seni yaa sevdim valla...imza:fizikci

    YanıtlaSil