12 Kasım 2010 Cuma

Bizi Yıldıramazlar!

Sevgili evdekendimizciler; biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bazı tatsız gelişmeler yaşadık. Her şey depik'in "Bilime sığ bakış: Felsefe" başlıklı makalesini buradan yayınlamasıyla başladı. Hepinizin bildiği gibi blog yazarlarımızdan sayın prof. dr. depik; bilim ve felsefe konusunda dünyaca tanınmış; makaleleri ve kitapları onlarca dile çevrilmiş bir akademisyendir. Hatta son zamanlarda bunların ingilizceye de çevrilmesi konusunda da çalışmaları var. Neyse; prof. depik'in felsefenin iç yüzüne ışık tuttuğu bu makalesinden sonra olanlar oldu; tehdit telefonları mı almadık, imzasız mektuplar mı gelmedi! "O yazıyı kaldırın, yoksa olacaklara karışmayız" dediler; daha bir sürü hakaretler, ağza alınmayacak küfürler filan. Hatta bizzat Immanuel Kant aradı, sesini ismail türüt'e benzeterek "depik akilli olsun! plan yapmayın plan" dedi; ben "abi sen misin? dayımgilin çok selamı var" deyince de kapadı. Sonrasında da biliyorsunuz hoş olmayan bir takım yorumlar, hakaretler sitemizde yayınlandı.

Ama bunlar ne ilk, ne de son. Daha geçen ay, kendi blogumda sanat üzerine yazdığım bir eleştiri sonrası Kim ki Duk hayranları sakarya caddesinde yolumu kestiler. Sanatçı dedik entel dedik, bunlar naif olur şiddete meyletmez dedik ama ağzımı burnumu kırdı adamlar. Ellerinde 5x10 kalaslar vardı ya; belime belime verdiler odunu. Sitelerden pikaba atlayıp gelmişler; nerden bileyim ben bizim Siteler esnafının Kim ki Duk hayranı olduğunu? Esnaf dediğin rocky rambo izler ya bu nedir?

Sevgili dostlarım; doğruları konuşmaktan, gerçekleri gün ışığına çıkarmaktan hiç bir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Ama tabi gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyen bazı karanlık güçler, kaynağı dışarıda bazı güç odakları halkın aydınlanmasını istemedikleri için bizi de önlerinde bir engel olarak görüyor. Ama yılmayacağız, bu site yalanların dolanların, kahpeliklerin üzerine köy yollarında vitesi beşe takmış bir reno toros gibi gidecek bundan emin olabilirsiniz.

Aha işte aynen böyle gidecez zalımların üzerine

3 yorum:

  1. onkaplan abim, yoldaşım, kader arkadaşım...

    şu an gözlerim doldu, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. sizin gibi omuzdaşlarım oldukça ben daha çok karanlıkları aydınlatırım. yakında aramıza emin çölaşan da katılacak inşallah.

    dualarımız haktan, desteğimiz halktan...

    eeheuheheehuehehe.. bağlayamadım la sonunu

    YanıtlaSil
  2. O araba olsun ben her şeye varım.

    YanıtlaSil