23 Temmuz 2010 Cuma

Üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

Efendim baktım ortalık karışmış, genç dimağlar tercih yapamıyorlar. O zaman dedim deneyimli abileri olarak işe bir el atayım. Kolay değil, 8 sene üniversite okuduk.

Fakat bir baktım olacak gibi değil. Sistemin anasını bellemişler. Biz ne güzel girdik bir ÖSS'ye, koyduk çocuğu, sonra da bize koydular çocuğu, bitti. Şimdi o sınavdan bu sınava, şu oturumdan bu kucağa falan diye iyice arapsaçı etmişler. Bir de çıkıp "Ya biz yanlış şeetmişiz. Aslında çok da şey değil de, öyle olunca tabi şey oldu..." falan diye açıklamalar falan yapıyorlar. Yani benim de pek verecek tavsiyem yok aslında. Ne haliniz varsa görün. Bana mı okuyorsunuz?
(Üniversiteyle alakalı bir yazı yazınca bu kapıyı göstermek zorunludur)

Yine de birkaç şey yazayım. Öncelikle kızlara tavsiyem mühendislik yazmaları. Öyle endüstri falan değil. Makine, inşaat ve elektrik-elektronik yazın kızlar. El üstünde tutulursunuz. Hocalardan göreceğiniz ayrıcalıktan hiç bahsetmiyorum bile. Hele ki makine veya inşaat yazın, Safiye Ayla halinizle Adriana Lima muamelesi görürsünüz yeminle. Daha da bu fırsat hiçbir zaman elinize geçmez. Gerçi benim niyetim Adriana Lima'ları mühendisliklere yönlendirmek ama olsun. Olduğu kadar.

Hem ordakiler de insan lan. Yeter anasını satayım dört tarafı hatunla çevrili iktisat erkeklerine bakıp bakıp içimizden küfrettiğimiz. Hem bakın tanıdıkça seveceksiniz mühendis erkek güruhunu. Çok güzel muhabbetleri vardır yeminle. Ha ben mezun oldum. Benim niyetim ben yandım başkaları yanmasındır. Şansıma sıçayım zaten, okul bitti Ar-Ge firmasına girdik. İşyeri yine mühendislik fakültesi gibi.

Erkekler! Siz de mal gibi mühendislik yazmayın lan. Ha diyeceksiniz ki "Depik, sen şimdi söyleyince kızlar mühendslik yazacaklar". Siz yine de işinizi şansa bırakmayın. Gidin reklamcılık, mimarlık, işletme gibi kız nüfusu bol bölümler yazın. Lan okumaktan bıkmasam tekrar girip mimarlık yazacağım lan ben. Nasıl bir şeymiş 5 kıza düşen 1 erkek olmak, çok merak ediyorum.

İnsanın karnı her türlü doyar gençler. Mühendislerin durumu da öyle ahım şahım değil, kendimden biliyorum. Tüm hayatınız testesteron içinde geçecek lan. İlle de mühendislik diyorsanız çevre veya endüstri yazın. Oralar da iyidir bak.

9 yorum:

  1. oranın iyi tutturulması şart ama. nice koçyiğitler gördük dört yılın sonunda mimarlıktan fularla çıkan. (fular, karşı cinse ilgi duymaya başlayan erkeklerin özel şifresidir. sonra palazlanınca yerini derin göğüs dekoltesine bırakır.)
    ayrıca genç arkadaşlara bir uyarı daha yapmak istiyorum: "kızlar, mühendislik fakültesinde sakal-bıyık görmekten olayı kanıksamanız doğal fakat yine de siz bıyık bırakmayın.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar sığ bakıyorsun olaya, çok şaşırdım ben hiç böle bi yazı beklememiştim başlığa bakınca. hiç yani.

    YanıtlaSil
  3. bi dostcum ciddi misin çözmeye çalışıyorum ama ben yine de yanıtlıyım. derinlik vaat etmediğimiz şeylerden biri

    YanıtlaSil
  4. Erkekler dil ve edebiyat filan da yazabilir. 70 kişilik sınıfta toplasan 9-10 erkek var, gerçi belli bir süreden sonra bazıları kız gibi oluyor onları da kaybediyoruz ya neyse..

    YanıtlaSil
  5. depik kiz icin gidilmez oglum mimarliga, oyuyorlar adami. yat kalk dua et muhendislik yazdigina...

    YanıtlaSil
  6. abi oyuyorlarsa da kızlarla birlikte oyuyorlar. bizi oymadılar mı mühendislikte?

    YanıtlaSil
  7. yıldız elektrik mühendisliği mezunuyum anasını satayım, 2-3 tane kızın arasında okumaktan psikolojim bozuldu, 30 yaşıma geldim hala psikolojimi toparlayamadım....

    YanıtlaSil
  8. sistem değişiyor, kafa karışıyor. bir sınavda 7-8 integral sorulduğu görülmüş şey miydi? sorun şu ki o mühendislik mi şu üniversite mi olsun, şuranın tıpına mı gitsem lüksüm yok şu durumda. bir sene daha deneme şansım yok, kötü bir yere gitme isteğim yok, ne yapacağıma dair kafamda hiçbir şey yok. dolduruşa geldim, kararsız bir yapım vardı, yanlış olduğunu bile bile sayısal seçtim. lise hayatım boyunca süründüm. sonuç, hiç. eşit ağırlıktan ilerleseydim şansım yüksekti, biliyorum. hani ne bırakabiliyorum ne devam edebiliyorum. bir de hesap vermek zorunda olduğum o kadar insan varmış ki ben bile şaşırıyorum. nereye varmaya çalışıyor bu derseniz yaşamış, bilen ya da insanlık namına düşüncelerini bu kafası karışık, müşgül durumdaki insanla paylaşabilecek bir insan evladı varsa eğer, lütfen yardımcı olsun. emin olsun duacısı olurum.

    YanıtlaSil