21 Nisan 2009 Salı

Teknolojiye düşkün baba


Şu dünyada kanıksayamadığım ve yadırgadığım (ikisini birden aynı cümle içinde kullandım, çok mesudum) durumlardan biridir bu. Belki de ben garibim bilmiyorum ama, teknoloji ile haşır neşir olmaya çalışan baba bana zulüm gibi geliyor. Acayip bir öğrenme hevesi var arkadaş, anlayamadım ben. 50 küsür yaşında ve internet alemlerinin kurdu olmaya çalışan baba gördüm mü dayanamıyorum.Teknolojik bir alet karşısındaki tutumları da ilginç. Fakat sadece kendi cihazları için geçerli bu durum. Misal ben yeni bir cep telefonu aldım, "güzelmiş" dedi geçti. Tam olarak beklediğim baba davranışı. Fakat bir süre sonra kendisi de cep telefonu aldı ve koskoca adam esiri oldu çük kadar aletin. En kötüsü de telefondaki tüm melodileri yüksek sesle sonuna kadar dinleyip, yine varsayılanı seçmesidir. Her türlü teknolojik alette böyle bu. Fotoğraf makinesi mi aldı? İki gün elinden düşürmez. İki gün önce benim telefonun yüzüne bakmayan adam teknolojinin dibine vuruyor.

Cihazı hemen yutayım, tüm özelliklerini sindireyim merakı galiba bu. Kullandıkça öğrenmek gibi bir düşüncesi asla yok. Elinde USB kablosuyla size doğru seyirtip "bunda çektiğim fotoğrafları bilgisayara nasıl atarım?" diye sorması nasıl bir şeydir tattınız mı hiç?

Baba dediğinin, özellikle 50 yaşı geçmişse, teknolojiyle ilişkisi teleteksten öteye geçmeyecek arkadaş! Cihazı gördü mü "hımmm, güzelmiş" deyip arkasını dönecek. Kullanmayı deneyince "kafam almıyor" deyip bırakacak. Okuma gözlüğüyle cep telefonu teması beğenmek yakışmıyor bir babaya.

2 yorum:

  1. benim pederde de var bu. Facebook açmış bir de kendine internet kullanma merakının ötesine geçip. Bir de foto koymuş facebook'a takım elbiseli eller önde bağlı. hatta annemle kavga ettiler geçen .. annem babamın facebook'una girmiş de :) şaka mı bu ya :)))) bence de öörenmesinler arkadaş, evde oturup gazete okusunlar.

    YanıtlaSil