17 Nisan 2009 Cuma

Böyle söyleyince daha bi' şey oluyo: Krep

Üniversite için büyükşehire gelince duydum ben krepi. "Falanca yer şahane krep yapıyo" dediler durdular. "Ulan!" dedim, "ne ola ki bu krep dedikleri?" diye düşündüm durdum. Bu kadar övdüklerine göre pahalıdır da meret diye bir müddet yanaşamadım. Gel zaman git zaman, 2004'te işe girdim. Maaş gibi bir para alınca, dedim fırsat bu firsat şu krepten tadalım. Tatmak da ayrı bir "böyle söyleyince daha bi şey oluyo" konusudur. Neyse, gittim tavuk etli salata falan satan bir yere. Dedim "hancı bana krep getir!".

Krep geldi ne göreyim! Bildiğin cizleme lan! bazı yörelerde gaygana (kaygana), bazı yerlerde akıtma diye geçtiğini bilirim. Neden acaba diye sorguladım ve kendimce buldum nedenini. Böyle söyleyince daha bi şey oluyo da ondan. Adam penne arabiatanın yanına cizleme, akıtma falan yazacak değil ya, krep demiş. Evde yapınca cizleme, dışarda yiyince krep gibi.





<--bu cizleme, akıtma falan-----------malzeme aynı---------- ama bu krep-->






(bu daha samimi gibi)

3 yorum:

  1. evet olmuş. krep! adı yeter

    YanıtlaSil
  2. tava haşlaması deriz biz göçmenler

    YanıtlaSil
  3. olm tavuklu mantarlı cızlama, bazlama falan mı olur ya? yakışıyor mu bazlama yanına tavuklu mantarlı.. ya da meyveli akıtma; ne lan bu? çok erotik.. o yüzden olmaz.. of ulan!!

    YanıtlaSil