31 Ocak 2012 Salı

Siz yataklarınızda rahat uyuyun diye...

Vatan evladı Depik gece Ankara ayazında çapraz tutuyor, siz rahat yataklarınızda güven içinde uyuyun diye...

Ben de askerliğini yapmış bir eski vatan evladı olarak, kışlada şafak sayan askerin durumunu da bildiğimden aldım bir paket tatlıyı Depiği kışlasında ziyarete gittim. Ben gittiğimde yeni operasyondan gelmişti, helikopterden atlayarak indi ziyaretçi kulübesine (havada da şarjör değiştirdi o esnada).

Valla askerlik Depiğe yaramış, kilo vermiş Ranbo gibi olmuş. Hemen dedimki buna "oğlum rütbesi burasında olandan kormayacan, şurasında olandan korkacan"... Bir iki kelam daha ettim, nasihat verdim. Ben de askerliğimi dağcı komando olarak yaptım sonuçta, az çok biliyoruz bir şeyler.  Neyse, en son da "benimle mi bot bağladın torun şafağın yetmezzz, zoruna gitmesin" diyip çıktım ordan.

Herkese selamı var, 3 aya görüşürüz akıllı olsunlar diyor.




Depik (temsili)

26 Ocak 2012 Perşembe

Arif'in Manchester'a attığı gol. (Sansürsüz!)

Evdekendimiz yine takipçilerinin bir sorununa deva oluyor.
Bu videoyu ararken bambaşka dünyalara gitmenizi, boşuna zaman kaybetmenizi, memelerin, ass'lerin arasında kaybolmanızı asla istemedik istemeyiz de.

İşte bu yüzden; ne zaman ihtiyacınız olursa, ne zaman bu golü hatırlamak isterseniz, bu videoyu burada izleyebilirsiniz.

Evdekendimiz farkıyla; işte karşınızda: Arif'in Manchester'a attığı gol

20 Ocak 2012 Cuma

新年快乐。

Önümüzdeki pazartesi günü, yani 23 ocak 2012 itibari ile Çin takvimine göre yeni bir yıl başlamış olacak. Tabi bu onların takvimine göre 2012 değil. Bizdeki hicri takvim misali, onların bu yeni yılları 4710'a tekabül ediyor. Peki bu 4710 nedir derseniz;

Çinlilerin kabul ettiğine göre ilk imparatorları The Yellow King milattan önce 2697 yılında tahta geçmiş. Bu hesaba göre 2012 olmuyor ama orasını ben de anlamadım. Diğer bir hesap "cycle of 60 Stem-Branch" sayma sistemine göre hesaplama şekli ki, buna göre de bu yıl(ejderha yılı) Black Water Dragon yılı oluyor.

Neyse, eğer kendi doğduğunuz yılın çin takvimine göre hangi mahlukata denk geldiğini öğrenmek isterseniz aşağıdaki horoskopa bakabilirsiniz. Bu yılınızın nasıl geçeceği konusunda da aklınızda soru işaretleri varsa yorumunuzu yapın hemen cevaplayalım.

Bu çok ciddi geldiyse, aşağıdaki gevşek haline bakabilirsiniz. Haydi iyi yıllar.


Bu arada yazının başlığı da "iyi yıllar" manasına geliyor. Hani merak eden olur diye dedim.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kar Tatili 30 yaşında!!!

Sevgili okurlar yeminlen sizin okumaya falan niyetiniz yok. Yok, bloğu okumaya niyetiniz olmasa burda ne işiniz var.(eheheh=P) Neyse kelime oyunu yapmayayım gece gece. İnsan bir an olsun heyecanlanmıyor değil "kar tatili" lafını duyunca. İlkokuldan üniversite yıllarının sonlarına kadar kar tatiliyle büyümüş bir nesil 30'lu yaşlara doğru da bir kar tatili beklemiyor değil. Üretime de bir gün ara vereydik olmamıydı?

...
ahh kahpe kar tatili
sen değil misin o finallerin katili
...

Bu vesileyle Evdekendimiz bu karda kışda da kitlesini unutmadı.


İkeya'dan aldığımız masada topladığımız kriz masasında Valilerle yaptığımız toplantı sonucunda İstanbul'un bazı bölgelerinde eğitime birkaç gün süreyle ara verildi.

"Tranetorp kriz masası"

Evdekendimiz: Sayın valilerim hava şartları kötü, herhangi bir tatil durumu var mıdır?

Valiler: Evet. Eğitime bir bilemedin iki, belki de 3 gün ara vericez.

Evdekendimiz: Sayın valim; eğitime ara veriyoruz diyosun da allasen duyan da atom parçalıyosunuz sanıcak. Verdiğiniz eğitim de eğitim olsa ehehe ehehe =P. Eğitime ara veriyomuş, puhahaha

Valiler: Lütfen eğitim kurumlarımız hakkında böyle ileri geri konuşmayalım. Sonuç olarak her mesleğin iyisi kötüsü var. Hatta dilimize yerleşmiş "iyi polis kötü polis" diye bir kavram bile var. Neyse, güzide klüplerimizi, pardon eğitim kurumlarımızı bu şekilde genelleyerek lekelemeyelim.

Evdekendimiz:Tamam be başkan, sen de hemen alınma. Bizimkisi işte makara kukara olsun. Buyrun söz sizde.

"Çamlıca Valisi: Ben bu makamda oldukça size tatil matil yok."


"Beykoz Valisi: Şen şu gözlere baksana bi. Bak dişlerimi sıkıyorum farkettin mi?"


"Karaman Valisi: Yandan çek yandan. Bi gün. Bi gün yeter size."


"Isparta Valisi: Sol elimi sağ elimin üstüne koyayım sen anla artık ordan."


"Adana Valisi: Adana olm burası. Başka sorusu olan?"



"Ankara Valisi: depik dostumuzu merak edenler olabilir. Kendisi vatani görevini yapmak üzere Ankara ilinde ikamet etmektedir bir süreliğine. Revirci falan olmuş aldığımız haberlere göre. Sizin anlıyacağınız full yatış. Askerlik dönüşü silahlı kuvvetler ve sağlık sistemimiz konusunda tecrübelerini paylaşmasını bekliyoruz."