22 Kasım 2011 Salı

First Rule of Metrobüs : You Don't Talk About Metrobüs


Yol tıkalıyken diğer araçları salak yerine koyup vızır vızır gidebilen motorlu araçlara metrobüs diyoruz. 1965'te İstanbul'da icat edilen metrobüs, tüm iyi niyetli çalışmalara rağmen boğazı geçemeyince toplumun bu buluşa hazır olmadığı anlaşıldı. İstanbul halkı 34 yıl boyunca metrobüsten habersiz trafik çilesiyle boğuştu, adeta uyutuldu, resmen salak yerine kondu. Metrobüsün icadıyla ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler google'a "metrobüsün icadı 1965 Walter Bishop" yazabilirler.

"Üçüncü dünya savaşını bilmem ama, dördüncü
dünya savaşı metrobüslerle yapılacak"
Sir Winston Tea

Neyse abiler ablalar, bazen kendime kendime metrobüs keşke icat edilmeseydi diyorum. Neden mi? Metrobüse binen amcadan teyzeden çok korkuyorum da ondan. Bildiğin zombileşiyorlar. Tamam teyzeciğim anlıyorum, oturmak istiyorsunuz. Buyrun oturun ama beni niye çürük içinde mor içinde bırakıyorsunuz yahu! Kimyam bozuldu, kaldırımda yaşlı görünce karşı tarafa geçiyorum. Ayrıca şu hayatta her şey oturmak mıdır? Oturucam diye başka bi insanı hırpalamak ne kadar doğru? Bir gün beni ittire ittire önüme geçmeye çalışan birini tutucam kolundan. Sorucam:"Nası kafalar bunlar teyzecim? Napıyosun sen? Niye ittiriyosun arkadan? Hissetmiyo muyum arkadan ittirdiğini dirsek attığını? Yarın öbürgün diğer tarafta nası vericeksin bunların hesabını? Neyin peşindesin?"

Ama yine de metrobüs candır. Sevgili metrobüs, sayende işe gitmek için 1 saat geç kalkıyorum. Ayrıca teyzelerden de özür diliyorum, biraz ağır konuştum.Teyzedir, vurduğu yerde gül biter. Allah senden razı olsun metrobüs.

11 yorum:

  1. AOE hay kafanı senin..

    mecidiyeköy'e boş gelen metrobüsün yaratıığı infial gibisi yoktur. valla kendimi ingilizlere saldıran vilyım volısın ordusunda gibi hissediyorum.

    YanıtlaSil
  2. @depik, askerlik kafasi iste nolucak.

    saka yav tamam sustum.

    YanıtlaSil
  3. kaldırımda yaşlı görünce karşı tarafa geçmek yine iyi, ben teyze görünce gayri ihtiyari omuz atıp önüne geçiyorum.
    aldığım aile terbiyesi beş paralık oldu yemin ederim.

    YanıtlaSil
  4. istanbul iyi de yaşanmaz abi, gezmeye gideceksin yææ

    YanıtlaSil
  5. e ankara da memur şehri yææe

    YanıtlaSil
  6. Yolunuz düşerse Adapazarı'na da bekleriz.

    YanıtlaSil
  7. emekli olup ümraniyeye yerleşiceksin kafa rahat edecek

    YanıtlaSil
  8. www.worldsmostpeacefulcities.com/umraniye

    YanıtlaSil
  9. ümraniye ikea'nın olduğu yer değil mi? hem peacuful hem de ikea köftesi var daha ne isterim?

    YanıtlaSil
  10. IKEA "Köfteyle gelen huzur."

    YanıtlaSil