26 Kasım 2009 Perşembe

Kaybolan bir değer: Beyaz Atlet

Gün geçmiyor ki bir manevi değerimiz, bir kutsalımız daha modernite uğruna, çağdaşlaşma uğruna ayaklar altına alınmasın sevgili okuyucular. Kadınlara yaranmak uğruna kaybettiklerimiz yüzünden, yarın öbür gün mahşer günü geldiğinde atalarımızın, dedelerimizin; bizi biz yapan değerleri oluşturmuş, yaşamış ve yaşatmış o elleri öpülesi insanların yüzüne nasıl bakacağız inanın bilmiyorum. Biz bu kadar aciz bir toplum nasıl olduk, bu kutsal değerleri nasıl kaybettik anlayamıyorum.


Parmak arası terlik mi giymedik bu uğurda, beyaz slip donları çöpe mi atmadık birer birer? Yoksa o amcalarımızın, dayılarımızın gurur duyduğu göğüs kıllarını tüy dökücü kremlere kurban mı vermedik? Bugün ugg giyen erkekler bile var artık, bu utançla nasıl yaşayacağız?


İşte bu utanç yolunun başlangıcı beyaz atlete uzanıyor sevgili evdekendimizciler. Analarımızın cefakar elleriyle, “oğlum belini korur, terini alır” diye diye zorla giydirdiği beyaz atlet; ilk kurban oydu.


Evet, önce özel günlerde giymemeye başladık atleti. Olurda soyunmak gerekirse, tişörtü çıkarınca direk çıblah vücudu ortaya koyalım, seksapel meksapel diye diye takvime bağlandı atlet giymek. Sonuçta duyuyorduk görüyorduk; bütün kızlar karşıydı atlete. Hele ki belden yiyeceğimiz soğuklara karşı donun içine sokmak yapılan en büyük yanlıştı, çok iticiydi. Siz hiç brad pitt’in soyundup da donun içine sıkıştırılmış atletiyle kaldığı bir sahne gördünüz mü?




bu bebe giyince seksi oluyodu ama di mi? işte ikiyüzlülüğün tarihi

Sonra özel günler genel günlere döndü; “tişörtün altından belli oluyo, çirkin duruyo abi yeaa” diye diye unutuldu gitti güzelim atlet. Şimdi kış günü götümüz dona dona geziyoruz. İstediğin kadar montu kazağı giyin, atletin yerini tutmaz, o kat kat kazaklar belden giren zalım soğuğu kesemez....


Yazın teri alan, kışın beli tutan o mübarek giysiyi; o ecdadımızın bayrağını, “olurda bir manitasal durum olur” diye diye kaldırdık attık bir kenara....

8 yorum:

  1. imaj hiçbir şeydir, sıcaklık her şey.

    o değil de, resimdeki bebe kim? ve nası yani? seksi mi şimdi o? HAYIR!

    YanıtlaSil
  2. madem atlet olmuyor sen de tşört giyin kışın içine, bir de donuna sok, belin üşümesin.. ee kızlarda da var aynı sorun, alttan çıtçıtlı badi! evet abicim bir kız giyerse bunu bütün seksapaliteyi öldürüyormuş, hııı bunu söyleyen galiba hiç kış görmemiş. o daracık belli düşük pantolonlarla ne zorluklar yaşıyoruz. o kıçla bel arasındaki bölge önemli bir kere sıcak turacaksın! benim de bir sürü vardı bu çıtçıtlıdan şimdi yoklar lanet olsun! ben de artık alta tşört giyip dona sokmaca yapıyorum, başka çaresi kalmadı, biz kendimizi bu hale getirdik, piiii....

    YanıtlaSil
  3. zenciler hala giyiyo ya kliplerde falan içe de sokuyolar. ama zencilik bambaşka bişey olduğundan onları yadırgamıyor kimseler.
    bir de siyah atlet konusu var. beyaz atletten vazgeçen bir grup durumu kurtarmak için ona yöneldi. mavi asker donu gibi bişey

    YanıtlaSil
  4. atlet deyince eski sevgilimi hatırladım.. donun içine sokmazdı hep giyerdi:)) hiç söylemedim itici diye ama içten içe düşündüm o atleti:))

    YanıtlaSil
  5. resimdeki bebe o.c. deki pij. böyle dizilere zati kilim da. neyse ben seyi diyicektim. hi hi, su anketlen ilgili.

    "deveye demisler ki neden boynun kalin"...

    "bu kurdun sorusu, benimki 'neden boynun egri' olacak demis" diye bi $Ik da olabilirdi, degil mi ehehe.

    boyun kalinligi hadisesi "kendi isimi kendim yabarim" ile baglanacak da cünküm. bu da saf saf dogrulari aciklama ihtiyaci duyan bana gelsin.

    YanıtlaSil
  6. artık atletleri kısa yapıyo şerefsizler. sırf donun içine sokmayalım diye. belden belden alıyoz soğuğu.

    öneriler için teşekkürler çorba. değiştirmek mümkün olsa değiştirirdim hemen. derken anket bitti:)

    YanıtlaSil
  7. beyaz atlet diyince onun ayrilmaz parcasi beyaz slip dondan da bahsetmek lazim ama henuz toplum buna hazir degil...

    YanıtlaSil
  8. ben destekliyorum kardeş. uygun omuz-kas oranında çok seksi oluyor, sevgilimden biliyorum

    YanıtlaSil