17 Temmuz 2009 Cuma

Kıyı Köşe Lezzet Durakları 004: Bildiğin Pilav Arabası

Diyette olmam hasebiyle uzun zamandır ara verdiğimiz, orda burda yemek yeyip görmemiş gibi anlattığımız, gurme köşemizle tekrar merhaba Evde Kendimizciler. Şimdiden ağzınızın sulandığını duyar gibiyim. Bu arada "hasebiyle" kelimesini cümlede kullandım ya, daha da gam yemem. Gam yersem de çıkar bu köşede anlatırım, "şurda yedim, çok güzeldi" diye.

Bugünkü durağımız pilav arabası. Tüm yazılarımda olduğu gibi bu mekanın da bir ismi yok. Zaten önemli de değil, yazının sonunda anlayacaksınız. Pilav arabasının menüsü çok geniş. Pilav var. Nohutlu, tavuklu, nohutlu ve tavuklu pilavlar mevcut. Hiç tavsiye etmesem de ketçap da var. Karabiber ve acı biber turşusuyla kombinasyonları artırabiliyoruz. içecek menüsü ise ayrandan oluşuyor. Dışarıdan kola fanta neyim alıp menüyü sonsuz hale getirebiliyorsunuz. Alkollü içecekleri hepsinde denemeyin yalnız. Yeterli samimiyeti kurarsanız pilavcıyı bile gönderebilirsiniz içecek almaya.

Pilavcının pilavı çok güzel. Yalnız kendisine "Bunun içine biraz bazik gıdalar koyarak asiditesini düşürürsen daha güzel bir tad elde edebilirsin. Ayrıca menüde 1968 Kabernet şarabı da bulundurursan daha iyi olur" dediğim zaman yüzüme öylece bakmasını çok yadırgadım. Ben de gurmeyim sonuçta. Bu cümleleri kurmam lazım. Ortamı yumuşatmak için "Abi sizin lisenin pilav günü olsa, en popüler eleman sen olursun ha... ehi ehi ehi..." dediysem de yüzündeki nemrut ifadeyi silemedim.
(Pilavcı'nın Hİjyenik mekanı göz kamaştırıyor)

Pilavcıda fiyat çok uygun. Nohutlu veya nohutsuz pilav 2, pişmiş kanatlı hayvan katılırsa 3 ytl. Ayran da 1 ytl.

Farkettiyseniz çok genel yazdım. İsim veya mekan vermedim. Çünkü hepsi aynı bunların. Aynı tadı nasıl tutturuyorlar bilmiyorum ama 100 farklı yerde yedim, hepsi aynı, hepsi güzel. Gidin bir pilavcıda yeyin işte, farketmez. Ayranını kendisi yapanları tercih edin ama. Ev ayranı gibisi yok!

Final notum:

Lezzet: ****'' (4 yıldız bi boş)
Fiyat/kalite: *****
Ambiyans: yerine göre değişir.

6 yorum:

  1. hehehe... ambiyans hakkaten yerine göre değişiyor. hatta genelde bir yediğim yerde ikinci defa pilav yemek nasip olmuyor. bu açıdan güzel bir servis.
    bir de son zamanlarda belediye tarafından "merkezi pilav pişirim sistemi"ne geçileceğini duymuştum. aynı tadı hepsinde bulmanın sebebi bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  2. ımm canım çekti, manyak duruyo valla.. pilav yaparken tereyağlı pilav yerine pirinçli tereyağı yapan bi kadının kızıyım ben. ondandır bu ağzımın sulanmaları. böhüüğ.

    YanıtlaSil
  3. ayranda da merkezi sisteme geçilecekmiş. taksim meydanına yapılacak dev yayık için açılan ihaleyi japonlar almış. raylı sisteme sahip bu yayık, taksim beşiktaş arasında toplu ulaşım aracı olarak da kullanılcakmış. raylı yayığın, iki nokta arasındaki ulaşımı oldukça rahatlatacağı düşünülüyormuşşşşş.

    YanıtlaSil
  4. hala daha metrobus şöyle metrobus böyle diye ötsünler... baksana belediye tek hamlede kaç derde derman oluyor.

    YanıtlaSil
  5. gamı yersem de gelir yazarım ahahhaa

    YanıtlaSil
  6. Depik şöhret bazamaklarını hızla tırmanıyordu...
    http://evdekendimiz.blogspot.com/2009/08/huzunle-karsk-sevincle-harmanlasms.html

    YanıtlaSil