17 Nisan 2009 Cuma

Kara basma iz olur!

Şimdi size dünyanın en büyük yanlış anlamalarından birini anlatacağım. "Kara basma iz olur" türküsünü bilirsiniz. Askerde falan da çok söylenir bildiğim kadarıyla. Ne diyor? Kara diyor, basma diyor, iz olur diyor. Gökyüzünden yağan kardan bahsediyor. Fakat bana açıklayabilir misiniz, bir insan bunu nasıl yıllarca bir kumaş türü olan "basma"nın siyah olanı olarak anlar? Bir de düşünüp durdum yıllardır, "ulan kara basma neden iz olsun" diye. "Leke falan belli eder, ondan mı acaba?" falan diye mal mal düşünüp durdum. Halbüse gayet basit bir olay, kara basarsan iz olur. Ha buna bir türkü yakılması da ayrı bir mevzudur.




<-- ben bu anladım--------------meğersem buymuş-->

6 yorum:

  1. basma fotoğrafını nerden buldun çok merak etmekteyim :)

    YanıtlaSil
  2. basma yaz google da arat, görsellere tıkla:))

    YanıtlaSil
  3. basma yazıp google'da aratınca basma kumaşı resmi çıkıyosa, demek ki sende bi sorun yokmuş. basmayı herkes kumaş olarak algılıyomuş. kara basmayan adam resmi çıkmalıydı ama bence.

    YanıtlaSil
  4. Bence olay vurguyu doğru yerde ve zamanda vermediğinizden kaynaklanıyor. Şöyle bir arama yaptığınızda doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.
    http://images.google.com.tr/images?q=kara%20basma!&oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=tr&tab=wi

    YanıtlaSil
  5. kara basma! ben de bunu yıllardır kumaş olan sandım... pisleniyo iz oluyo falan : ) hatta su an bile idrak etmiş olabilirim bu kar olayını...belki mi ?

    itiraf ediyorum şimdi öğrendim :p

    YanıtlaSil
  6. yuh diyorum, linke bakınca gerçekten kara basmayan adamlar falan çıktı:))

    YanıtlaSil