19 Temmuz 2012 Perşembe

Harbiden lan ?

Sayın ve sevgili Evde kendimiz tutkunları. İnsanoğlunun dünyanın anasını belledikten sonra başka gezegenlere göz dikmesi hepimizin malumu. Hatta önden bir-iki astronotun "Ben önden gidip bir işe falan gireyim, sonra sizi de aldırırım" gibi planları da var bu konuda.

En çok konuşulan gezegen de Mars. Gerek dünya merkezine yakın, gerekse dünyanın hay huyundan uzak bir yer olarak dünyalıların yeni gözdesi Mars. Mars Konakları %10 peşin, geri kalanı da %0.89 faizle 20 yıl vadeli olarak satışa sunuldu. Satış ofisimize bekliyoruz.

Neyse efendim, bu konuda bir ton bilimsel çalışma yapılıyor, teoriler üretiliyor. Bilim adamları nasıl taşınıp yerleşeceğimize dair kafa yoruyorlar. Kimi diyor "Hiç uğraşmayalım aga, verelim gezegenden gezegene nakliyata, adamlar taşısın. Biraz pahalı oluyor ama adamlar her şeyi paketleyip falan götürüyorlar". Diğeri de karşı çıkıyor buna "Ya 6 milyar insanız, tutalım bir uzay gemisi, kendimiz atarız eşyaları." diye. Bunlar çok bilimsel konular olduğu için çok ayrıntıya girmeyeceğim.

Gelelim asıl noktaya. Bu konuda Milliyet.com.tr'yi kutlamak istiyorum. Tüm bu bilimsel tartışmaların içine oğlunu gurbete yollayan bir anne gibi, bir memur baba gibi girmiş ve sormuş:
Bilimadamları size soruyorum! Evet, ne yiyip ne içeceğiz orda? Nerden para kazanacağız? Hadi kazandık, kendimize nasıl bakacağız? Kim yemek yapacak? O dışarda yediğimiz yerler temiz yapacak mı? Kim bilir ne eti koyuyolar içine? Gerçi uzaylı eti kokar. Kriptonitle beslendiği için eti kriptonit kokar onun.